RTVS sa podaril prešľap. Tvrdí, že Krym patrí Rusku

Slovenský telerozhlas urobil obrovskú chybu. RTVS tento piatok v televíznych správach informoval o tom, že ruská armáda tlačí na ukrajinský Bachmut. Za moderátormi v štúdiu bola umiestnená v grafike časť mapy zobrazujúca oba bojujúce štáty. Ukrajina v modrej farbe a Rusko v červenej farbe.

30.07.2022 13:32 , aktualizované: 13:57
krym Foto:
Pouličné umenie v Charkove ukazuje postoj Ukrajiny k polostrovu Krym okupovanom Ruskom.
debata

Napriek tomu, že nijaká demokratická krajina na svete neuznáva, že Krym patrí Ruskej federácii, tento polostrov bol na mape v červenej farbe. Na chybu RTVS upozornila na Facebooku platforma s názvom Nie v našom meste, ktorá združuje ľudí a organizácie so zameraním na podporu a rozvoj tolerancie a ľudských práv v Banskej Bystrici.

Relácia je dostupná aj vo videoarchíveRTVS.

zväčšiť RTVS v hlavnej spravodajskej relácii priradila... Foto: FB/Nie v našom meste
rtvs, krym RTVS v hlavnej spravodajskej relácii priradila ukrajinský Krym k Rusku.

Rusko vykonalo anexiu Krymu v roku 2014. Slovensko dôrazne odsúdilo tento krok Moskvy a polostrov naďalej označuje za nedeliteľnú súčasť Ukrajiny.

Krym oficiálne považuje za súčasť ruského územia len hŕstka štátov, ktoré sa vyznačujú diktátorskými alebo prinajmenšom nie úplne demokratickými režimami. Sú nimi Afganistan, Kuba, Severná Kórea, Kirgizsko, Nikaragua, Sudán, Sýria a Zimbabwe.

Henry Kissinger Čítajte viac Kissinger: Netvrdím, že Ukrajina sa má vzdať územia. Čo by spravil s vojnou?

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #RTVS #Krym #vojna na Ukrajine