Polícia obvinila Kuffovcov, mali sa vyhrážať kežmarskému farmárovi

Polícia obvinila dvoch poslancov Národnej rady, otca a syna Kuffovcov. Mali sa vyhrážať farmárovi na ceste neďaleko smetiska pri Kežmarku. Medializované informácie na sociálnej sieti potvrdil Filip Kuffa. Podľa neho však ide o vykonštruovanú vec.

01.08.2022 09:31 , aktualizované: 13:10
Štefan Kuffa Foto:
Nezaradený poslanec Štefan Kuffa počas jednej zo schôdzí parlamentu.
debata (19)

Dvaja nezaradení poslanci Štefan Kuffa a jeho syn Filip Kuffa čelia trestnému stíhaniu, informuje portál Aktuality. Od konca decembra 2021 sú obvinení z prečinu nebezpečného vyhrážania. Spoločne s nimi čelí obvineniu aj ďalší Kuffov syn Gregor.

Podľa obvinenia sa mali Kuffovci dopustiť nebezpečného vyhrážania vlani v lete. Počas jazdy autom sa mali stretnúť s istým kežmarským farmárom. Podľa polície ho trojica mala slovne aj fyzicky napadnúť a pokúsili sa ho aj vytiahnuť z auta, čo sa im nepodarilo, píšu Aktuality. Podľa portálu ide o dlhodobý konflikt medzi Kuffovcami a farmárom aj s jeho zamestnávateľom – popradskou spoločnosťou. Dôvodom sú spory o vlastníctvo poľnohospodárskych pozemkov a hospodárenie na nich.

Kuffovci totiž podnikajú v poľnohospodár­stve. V okolí Kežmarku vlastnia rozsiahle pozemky vrátane lesov v Levočských vrchoch. Časť parciel nadobudli kúpou od štátneho podniku Vojenské lesy a majetky Slovenskej republiky.

„Naozaj proti nám vyšetrovacie orgány na okresnej úrovni vzniesli takéto obvinenie," povedal Filip Kuffa na sociálnej sieti. Skutok sa však podľa neho stal v čase, keď ani on ani jeho otec neboli na údajnom mieste činu. Konkrétne Filip Kuffa bol podľa vlastných slov v Bratislave a jeho otec Štefan v Nemecku. „Toto obvinenie, ktoré bolo voči nám vznesené, nepokladám za nič iné ako politicky vykonštruované. A dávam si to do súvislosti aj s tým, že v komunálnych voľbách za stranu Život idem za Prešovský kraj kandidovať za župana," dodal Kuffa.

19 debata chyba
Viac na túto tému: #Štefan Kuffa