Pokračovanie článku: Sulík: Kompromis sa nenašiel. Matovič: Máme byť s vládou mafie zase čiernou dierou Európy?

Prezidentka považuje za dôležité jasné riešenie koaličnej krízy

Prezidentka SR Zuzana Čaputová považuje za dôležité, aby sa vnútropolitická koaličná kríza riešila čo najskôr a s čo najjasnejším výsledkom. K svojmu ďalšiemu postoju a krokom sa hlava štátu vyjadrí po stretnutí koaličných predstaviteľov, ktorí sa majú v piatok zaoberať riešením situácie.

„Je dôležité, že aktéri koaličnej krízy, teda koaličné strany, budú mať stretnutie. Uvidíme ako stretnutie dopadne, aké budú jeho závery. To, čo považujem za dôležité, je, aby sa vnútropolitická kríza riešila čo najskôr a s čo najjasnejším výsledkom,“ uviedla hlava štátu.

Premiér očakáva od partnerov, že chcú stabilnú vládu

Premiér Eduard Heger (OĽANO) očakáva od koaličných partnerov, že na piatkové stretnutie prídu s presvedčením, že Slovensko potrebuje stabilnú vládu, ktorá sa opiera o fungujúcu parlamentnú väčšinu. Verí v ochotu spolupracovať. Zopakoval možnosť transparentnejších pravidiel fungovania koalície.

Video
Heger: Na dnešné stretnutie prídeme s ochotou spolupracovať v záujme Slovenska

„Som presvedčený, že ak na dnešné stretnutie prídeme s ochotou spolupracovať v záujme Slovenska, budeme na dobrej ceste vyriešiť si naše vnútorné problémy,“ uviedol premiér na sociálnej sieti.

Upozornil, že Slovensko dnes čelí mimoriadnym udalostiam, a to očiste spoločnosti, vojne na Ukrajine, enormnému rastu cien energií či prítomnosti pandémie. „Chcem veriť, že bude splnená aj druhá podmienka na vyriešenie tejto krízy – a to, že sa budeme rešpektovať a počúvať. Je to naša povinnosť voči voličom, ktorí nám dali mandát vládnuť štyri roky a posunúť Slovensko dopredu,“ doplnil.

© Autorské práva vyhradené

314 debata chyba
Viac na túto tému: #Richard Sulík #Igor Matovič #Boris Kollár #štvorkoalícia #Veronika Remišová #koaličná kríza #SASKA