Kičura zlaté tehličky mal. Podľa polície boli aj v sejfe, len v bankovom

Robert Fico v relácii V politike televízie ta3 uviedol, že Kičurove zlaté tehly v sejfe sú blud, a Kičura nemá ani sejf. Polícia na to reagovala, že tehličky existujú a v sejfe ich mal - v bankovom.

15.08.2022 18:45
Kajetán Kičura Foto:
Bývalý predseda Správy štátnych hmotných rezerv Kajetán Kičura.
debata (189)

VIDEO: Fico: Pozvite si Pčolinského, Jankovskú, nech vám povedia, čo s nimi robili. Kičurove zlaté tehly v sejfe sú blud, nemá ani sejf. (celú reláciu V politike nájdete TU).

Video

„Dňa 16.06.2020 Národná kriminálna agentúra pri prehliadke iných priestorov, konkrétne bezpečnostnej schránky obvineného JUDr. K.K. v banke, zaistila päť kilogramov zlatých tehličiek. Ich úschovou bola poverená banka. Zaistenie zlatých tehličiek obvineného v tom čase pre médiá potvrdil aj jeho právny zástupca.Dňa 02.09.2021 pro­kurátor uznesením rozhodol o zaistení celého majetku obvineného. V trestnej veci prípravné konanie naďalej pokračuje, v ostatnom období v rámci vykonávaných úkonov bol na podnet vyšetrovateľa v zahraničí realizovaný európsky vyšetrovací príkaz,“ uviedla polícia v pondelok na sociálnej sieti.

O zhabaní zlatých tehličiek, patriacich obvinenej osobe K. K. informovala polícia na sociálnej sieti už pre dvomi rokmi. Odhadovaná cena tehličiek v tom čase bola 250-tisíc eur.

V tom čase potvrdil vlastníctvo zlatých tehličiek aj Kičurov právnik Rastislav Palovič. Vydal k tomu aj vyhlásenie.

„Uvedené investičné zlato žiadnym spôsobom neskrýval, informácie o ňom poskytol orgánom činným v trestnom konaní ihneď pri domovej prehliadke, kedy poskytol k dispozícií aj kompletné výpisy zo všetkých účtov, ktorých je vlastník, alebo disponent, ako aj všetky účtovné doklady preukazujúce nákup a spôsob nadobudnutia predmetných zlatých tehál,“ píše sa vo vyhlásení právneho zástupcu.

Robert Fico a Boris Kollár v televízii ta3 Čítajte viac Fico: Kičurove zlaté tehly sú blud. Kollár: Za košík zeleniny tvrdá basa - a kajúcnici sa škeria na slobode

„Pri nákupe predmetného zlata sa jedná o zhodnotenie celoživotných úspor jeho rodiny, vrátane úspor jeho otca, pričom tento nákup sa realizoval prostredníctvom investičnej banky, cez riadnu kúpno-predajnú zmluvu, z prostriedkov nachádzajúcich sa na bankovom účte, a teda išlo o bezhotovostnú finančnú operáciu, z preukázateľne legálnych finančných prostriedkov. Uvedené zlaté tehly sa nachádzali v bezpečnostnej schránke banky, prostredníctvom ktorej boli zakúpené, z dôvodu zabezpečenia a uchovania kvality tejto komodity, čo je štandardný postup pri nákupe zlata. Uvedená bezpečnostná schránka je vedená na meno môjho klienta, predmetná transakcia je riadne zaevidovaná, prebehla legálnym, štandardným spôsobom vylučujúcim legalizáciu príjmu z akejkoľvek protiprávnej činnosti. Vlastníctvo investičného zlata, nakúpeného prostredníctvom banky, z finančných prostriedkov nachádzajúcich sa na účte banky a uloženého v priestoroch banky, sa dá analogicky prirovnať napr. k existencií termínovaného účtu v banke a je nemysliteľné, aby samotné vlastníctvo investičného zlata a priori evokovalo protiprávne konanie,“ hovorí sa vo vyhlásení.

© Autorské práva vyhradené

189 debata chyba
Viac na túto tému: #NAKA #zlaté tehličky #Kajetán Kičura