Fico: Vy zadubenci v NAKA, Kajetán Kičura nikdy nekupoval a nevlastnil zlaté tehly

Robert Fico sa opäť vrátil k zlatým tehličkám Kajetána Kičuru. Tvrdí, že exšéf hmotných rezerv nikdy nekupoval, nevlastnil a ani nezdedil zlaté tehličky a NAKA klame.

16.08.2022 17:47
debata (238)

VIDEO: Robert Fico hovorí o NAKA ako o zadubencoch a klamároch. Kajetán Kičura nekupoval, nevlastnil ani nededil zlaté tehličky, tvrdí.

Video

Polícia ako reakciu na slová Roberta Fica v relácii ta3 V politike, kde povedal, že „Kičurove zlaté tehly v sejfe sú blud, a Kičura nemá ani sejf“, v pondelok uviedla, že tehličky existujú a v sejfe ich mal – v bankovom.

„Dňa 16.06.2020 Národná kriminálna agentúra pri prehliadke iných priestorov, konkrétne bezpečnostnej schránky obvineného JUDr. K.K. v banke, zaistila päť kilogramov zlatých tehličiek," uviedla polícia.

Kajetán Kičura Čítajte viac Kičura zlaté tehličky mal. Podľa polície boli aj v sejfe, len v bankovom

Fico tvrdí, že je to klamstvo zo strany NAKA a tehličky, ktoré boli nájdené v bezpečnostnej schránke v banke, patrili otcovi Kajetána Kičuru, dlhoročnému podnikateľovi Rudolfovi. Odvoláva sa na informácie, ktoré mu poskytol priamo Kičura. Jeho otec si „legálnym prevodom z účtu, legálnymi financiami kúpil investičné zlato od banky v bezpečnostnej schránke, v ktorej ho nechal uložené“, hovorí Fico.

„Ing. Rudolf Kičura nebol nikdy obvinený a o legálnom pôvode tohto zlatá svedčí skutočnosť, že po jeho smrti bolo súcastou dedičského konania. Kajetán Kičura nie je v tomto prípade ani dedičom,“ dodal Fico.

pexeso, Veronika Remišová Čítajte viac Remišovej pexeso: Čo je s 'Ficovými ľuďmi', ktorých chcela odstrániť

Podľa Fica je silná káva, že „verejne klame polícia“. Vidí za tým snahu o udržanie symbolu zlatých tehličiek v Kičurovom trezore a zneváženie svojej osoby, keďže tvrdí opak.

O tom, že Kičura má zlaté tehly v banke, pred dvomi rokmi ale naznačovalo aj vyhlásenie advokáta Kajetána Kičuru.

"„Uvedené investičné zlato žiadnym spôsobom neskrýval, informácie o ňom poskytol orgánom činným v trestnom konaní ihneď pri domovej prehliadke, kedy poskytol k dispozícií aj kompletné výpisy zo všetkých účtov, ktorých je vlastník, alebo disponent, ako aj všetky účtovné doklady preukazujúce nákup a spôsob nadobudnutia predmetných zlatých tehál,“ píše sa vo vyhlásení právneho zástupcu.

„Pri nákupe predmetného zlata sa jedná o zhodnotenie celoživotných úspor jeho rodiny, vrátane úspor jeho otca, pričom tento nákup sa realizoval prostredníctvom investičnej banky, cez riadnu kúpno-predajnú zmluvu, z prostriedkov nachádzajúcich sa na bankovom účte, a teda išlo o bezhotovostnú finančnú operáciu, z preukázateľne legálnych finančných prostriedkov,“ je tiež vo vyhlásení z roku 2020.

VIDEO: Fico: Kičurove zlaté tehly v sejfe sú blud, nemá ani sejf.

Video

© Autorské práva vyhradené

238 debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Fico #Kajetán Kičura