Syna prešovskej primátorky obvineného z vraždy policajta prepustili na slobodu

Martina Turčana, syna primátorky Prešova Andrey Turčanovej, obvineného z vraždy kolegu policajta prepustili z väzby na slobodu.

22.08.2022 13:45
debata (93)

Pominul totiž dôvod na jej ďalšie trvanie. Stalo sa tak na príkaz prokurátora Krajskej prokuratúry Prešov z 20. júla. Obvinený s poukazom na závery znaleckého dokazovania z odboru psychiatria bol umiestnený v zdravotníckom zariadení.

Krajská prokuratúra v Prešove vo svojom stanovisku informovala, že vyšetrovateľ Úradu inšpekčnej služby vykonáva plánované úkony prípravného konania v intenciách pokynu dozorového prokurátora. „Vyšetrovanie naďalej prebieha, doposiaľ nebolo ukončené a v súčasnosti nie je možné určiť približný čas skončenia vyšetrovania,“ uviedla.

Turčanová Čítajte viac V Prešove strieľal jej syn. Primátorka Turčanová žiada odpustenie

Pri incidente, ktorý sa odohral 14. marca pri čerpacej stanici neďaleko železničnej stanice v Prešove, mal Martin Turčan zastreliť svojho kolegu. Streľbe údajne predchádzala výmena názorov, pričom strelec z miesta činu ušiel v policajnom aute. Chytili ho pri Liptovskom Mikuláši.

Policajný prezident Štefan Hamran v súvislosti s týmto incidentom nevylúčil, že sa budú prehodnocovať psychologické previerky policajtov. Agresor mal zrejme zdravotné problémy a kolegovia sa mali už viackrát sťažovať na jeho konanie.

93 debata chyba
Viac na túto tému: #Prešov #Martin Turčan