Silné búrky v noci zamestnali hasičov z Liptova, Oravy i Turca

Pre silné búrky zasahovalo do utorňajšieho rána na Liptove, Orave a v Turci 30 profesionálnych i dobrovoľných hasičov. Informoval o tom Michal Kypus z Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Žiline.

23.08.2022 09:48 , aktualizované: 10:43
debata

„Išlo o odstraňovanie spadnutých a naklonených stromov z komunikácií a odčerpávanie vody zo zatopených priestorov,“ priblížil Kypus.

V súvislosti s povodňovou situáciou je na hornej Orave vyhlásený prvý stupeň povodňovej aktivity na vodnom toku Oravica v meste Trstená.

Aj v utorok sa na viacerých miestach vyskytnú prehánky, dážď a ojedinele búrky, ktoré môžu byť aj intenzívne, informuje SHMÚ. Meteorológovia predpokladajú zrážky do 10, pri búrkach 10 až 40 milimetrov a výnimočne aj viac.

V Prešovskom kraji mali 19 výjazdov

V súvislosti s búrkou, ktorá sa v pondelok večer prehnala Prešovským krajom, absolvovali hasiči v siedmich okresoch 19 výjazdov. Takmer vo všetkých prípadoch išlo o odstraňovanie popadaných stromov, k závažnejším udalostiam nedošlo, uviedla pre TASR Lenka Jacová z operačného strediska Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Prešove.

Po štyri výjazdy absolvovali profesionálni hasiči v okresoch Prešov, Poprad, Vranov nad Topľou a Humenné, pričom okrem popadaných stromov zasahovali v jednom prípade v Popradskom okrese i pri spadnutej streche.

V okresoch Kežmarok a Stará Ľubovňa sa hasičský zásah týkal spadnutého stromu, v okrese Sabinov išlo o jeden výjazd, pri ktorom odčerpávali vodu.

debata chyba
Viac na túto tému: #počasie #hasiči #búrky