Šéfka poslaneckého klubu SaS: Matovič Slovensku škodí

Odchod SaS z vlády vraj nie je neodvratný. Ak odíde Igor Matovič z funkcie ministra financií, SaS ostane ďalej robiť svoju prácu. Šéfka poslaneckého klubu SaS Anna Zemanová však odmieta, že by sa minister hospodárstva Richard Sulík demisiou chcel vyhnúť zodpovednosti v aktuálnej energetickej kríze.

23.08.2022 18:32
debata (8)
Video
Šéfka poslaneckého klubu SaS Anna Zemanová

Morálne víťazstvo, ktoré by Richard Sulík získal odchodom Igora Matoviča, môže prebiť hroziaca energetická kríza. Nemyslíte si, že sa pán Sulík so svojím ultimátom prepočítal?

Určite nie, pretože s Igorom Matovičom ako ministrom financií nemôžeme a ani nesmieme viesť Slovensko. Musíme cítiť zodpovednosť voči našej krajine, pretože Igor Matovič ako minister financií Slovensku škodí.

Nerozmýšľali ste nad výzvou strany Za ľudí, že by ste zotrvali v koalícii do konca roka, teda dokým sa ukážu dosahy blížiacej sa energetickej krízy?

V koalícii veľmi radi zotrváme, ale jedine v takej, v ktorej nebude Igor Matovič.

Eduard Heger Čítajte aj Premiér Heger pre Pravdu: Matoviča ani Sulíka neodvolám. To je ako streliť si do obidvoch nôh

Premiér Eduard Heger opakuje, že riešením krízy by boli koaličné rady bez Sulíka a Matoviča. Zmenilo by sa tým niečo na fungovaní vlády?

Ak si spomeniem, nie vždy boli na koaličných radách obaja spolu. Nevidím to ani ako kľúčový problém, ani ako riešenie situácie. Koaliční lídri sa aj tak stretávajú aj mimo koaličných rád.

© Autorské práva vyhradené

8 debata chyba
Viac na túto tému: #Richard Sulík #Igor Matovič #Anna Zemanová #SASKA