Sulík odkazuje Naďovi, že zákerne klame: Neblokovali sme S-300 kvôli vrtuľníku pre Geissenovcov

Mediálny súboj vyhlásení medzi stranami OĽaNO a SaS pokračuje. Jaroslav Naď o nás tvrdí, že sme blokovali darovanie systému S-300 Ukrajine kvôli Geissenovcom, je to nebezpečné a zákerné, ohradil sa Richard Sulík.

24.08.2022 10:22
debata (137)

Predseda strany Sloboda a Solidarita sa ohradzuje voči klamstvám, ktoré o ňom šíri minister obrany Jaroslav Naď. Ten totiž najnovšie uviedol, že schválenie poskytnutia systému protivzdušnej obrany S-300 Sulík blokoval a následne podmienil poskytnutím vojenského vrtuľníka pre Geissovcov. Uviedla to strana SaS v tlačovej správe.

„K žiadnemu blokovaniu z mojej strany neprišlo, pomoc Ukrajine prešla na zasadnutí vlády jednohlasne. Vývoznú licenciu na S-300 som nechal vystaviť obratom, keďže to má na starosti ministerstvo hospodárstva,“ uviedol Sulík.

Igor Matovič Čítajte viac Matovičovi neprekazí dovolenku v Španielsku ani ultimátum Sulíkovej SaS. Nebude „tancovať ako ujo píska“

O tom, že Jaroslav Naď klame, svedčí aj fakt, že Geissovci, ktorí na Slovensku natáčali seriál, neleteli vojenským vrtuľníkom, ale súkromným, ktorý bol poskytnutý cez televíziu JOJ. Agentúra SLOVAKIA TRAVEL síce preverovala možnosť zapožičania vrtuľníka a z ministerstva obrany dostali kladnú odpoveď, avšak napokon od tohto zámeru upustili, píše sa v informácii pre médiá.

„Od človeka, ktorý má pod sebou Vojenské spravodajstvo, považujem takéto kroky za nebezpečné a mimoriadne zákerné. Rozumiem, že pre neho je to politický boj, ale všetko musí mať svoje hranice. Šírenie odporných lží je pre mňa ďaleko za týmito hranicami,“ dodáva predseda SaS.

Béla Bugár Čítajte viac Bugár: Maslo na hlave majú Matovič aj Sulík. Svetlá budúcnosť Slovensko počas tejto vlády nečaká

Richard Sulík verí, že predstavitelia OĽaNO sa prestanú uchyľovať k praktikám Smeru. „Vyzývam ministra obrany Jaroslava Naďa, aby sa namiesto vymýšľania pomsty Sulíkovi povenoval radšej svojmu predsedovi, na ktorom stojí spolupráca tejto vlády s fašistami,“ uzavrel Sulík.

137 debata chyba
Viac na túto tému: #Richard Sulík #Jaroslav Naď #SASKA