Pokračovanie článku: Deväť veteránov na oslavách SNP: Robme všetko pre mier

SaS pripomína dôležitosť odkazu SNP

Spomienka na boj za slobodu, demokraciu a dôstojnosť počas Slovenského národného povstania je stále dôležitá. Pri príležitosti 78. výročia SNP to uviedla koaličná strana SaS. Upozornila pritom na postupnú legitimizáciu fašizmu v politike.

„Otvorená spolupráca demokratických strán s fašistickými politikmi, ktorí odkaz SNP spochybňujú a aj v dnešnej dobe obdivujú nedemokratické režimy, je skutočne hanebná,“ skonštatovala.

SaS pripomenula, že počas SNP sa Slováci pridali na stranu tých, ktorým záleží na demokratickom a slobodnom ukotvení krajiny. „Veľká časť občanov našťastie pochopila, že ľudácky režim pod vedením prezidenta Jozefa Tisa nie je tou budúcnosťou, ktorú si želá, a že kolaborácia s nacistickým Nemeckom je skutočným zločinom,“ zdôraznil podpredseda parlamentu za SaS Milan Laurenčík.

Strana vyzdvihla tiež účastníkov SNP. Podľa poslanca SaS Romana Foltina je ich treba mať navždy v úcte. „Musíme pamätať na to, že tí, ktorí bojovali proti nacistickému zlu, nasmerovali našu krajinu k slobode. Vzhľadom na postupnú legitimizáciu fašizmu v politike je však aj odkaz SNP nesmierne dôležitý,“ skonštatoval.

© Autorské práva vyhradené

193 debata chyba
Viac na túto tému: #Slovenské národné povstanie