Naď: Ruský veľvyslanec na oslavách SNP, to je Ficovo mentálne nastavenie

Na oslavách SNP v Banskej Bystrici neboli ruskí či bieloruskí zástupcovia, pričom vo Zvolene zorganizovala strana Smer svoje oslavy za prítomnosti ruského veľvyslanca. „Len to preukazuje mentálne nastavenie Roberta Fica a ľudí okolo neho, komentoval minister obrany Jaroslav Naď.

29.08.2022 16:47
debata (1166)

Keďže Ruská federácia aj Bielorusko realizujú vojnovú agresiu na Ukrajine, a zároveň nás dali na zoznam nepriateľov, bolo zo strany ústredných orgánov štátnej správy rozhodnuté, že týchto hostí na naše pripomenutie si mieru nebudeme pozývať,“ dodal minister Naď.

Video
Minister obrany Jaroslav Naď na oslavách SNP aj o Robertovi Ficovi.

Od januára patrí banskobystrické Múzeum SNP pod rezort obrany, ktorý tento rok pristúpil k trochu inému režimu. Objekt a okolie strážila aj vojenská polícia, pričom verejnosť sa cez nich, počas oficiálnej časti osláv, k pamätníku nedostala.

fico blaha protest dohoda Čítajte viac Smer oslávil SNP s veľvyslancami Ruska a Bieloruska. Korčok: Je to nehoráznosť

Minister obrany Jaroslav Naď (OĽaNO) vysvetlil, že do areálu prišlo osemsto ľudí, z nich štyristo pozval Slovenský zväz protifašistických bojovníkov a prišiel tiež rovnaký počet iných hostí. „Nemyslím si, že je to málo. Zároveň sme tomuto výročiu chceli zachovať úctu a pietu. V ostatných rokoch ju niektoré skupiny narúšali, čo nie je správne. Dnes sa nám tú úctu podarilo zachovať, aby priami účastníci nemuseli počúvať pískajúcich ľudí či dokonca šíriacich fašistické heslá,“ povedal Naď.

© Autorské práva vyhradené

1k+ debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Fico #Jaroslav Naď #ruský veľvyslanec #oslavy SNP