SaS odkazuje Matovičovi: Ak má Korčok ostať vo vláde, Matovič musí odísť

Strana SaS reaguje na status Igora Matoviča, ktorý zdieľal komentár Milana Kňažka o tom, aby Ivan Korčok ostal vo vláde. Strana Matoviča vyzýva, aby odstúpil zo svojej funkcie, „ak má skutočný záujem na tom, aby Korčok ostal ministrom zahraničných vecí“.

30.08.2022 12:24 , aktualizované: 12:56
debata (102)

„Igor Matovič mal dva mesiace na riešenie krízy, ktorú on sám svojím správaním vyvolal. Opakovane sme predstaviteľom OĽaNO tlmočili našu požiadavku na odchod Igora Matoviča z funkcie, inak štyria ministri SaS opustia vládu,“ píše SaS v stanovisku.

„Je to práve OĽaNO, ktoré by si malo ujednotniť, čo vlastne chce, keďže napríklad taký György Gyimesi pred pár hodinami napísal o Ivanovi Korčokovi, že je farizej. Farizejská je ale momentálne politika OĽANO,“ uviedla strana.

Matovič by bol rád, keby Korčok zostal ministrom

Minister financií Igor Matovič (OĽaNO) by bol rád, keby Ivan Korčok (SaS) zostal na pozícii ministra zahraničných vecí aj po odchode ministrov za stranu SaS z vlády. Napísal to v reakcii na Milana Kňažka na sociálnej sieti.

Matovič napísal, že s Korčokom nemal nikdy žiadny konflikt a vyzval predsedu SaS Richarda Sulíka, že teraz je na rade on.

Milan Kňažko v článku pre aktuality napísal, že v dnešnej komplikovanej situácii v Európe a vo svete, nemožno ľahkomyseľne vymeniť ministra zahraničných vecí.

Gröhling: Ak sa nič neudeje, v stredu ministri za SaS podajú demisiu

Minister školstva a člen vyjednávacieho tímu SaS Branislav Gröhling povedal, že koaliční partneri sa zhodli na tom, že si v najbližších hodinách nebudú odkazovať medzi sebou správy prostredníctvom médií a sociálnych sietí. Gröhling zároveň potvrdil doterajšie stanovisko SaS, že v stredu ich ministri podajú demisiu, ak sa nič neudeje.

„Prioritne sa stretávame. Sú to stretnutia medzi jednotlivými kolegami a pánom premiérom Eduardom Hegerom (OĽaNO). Zajtra je posledný deň, sme dohodnutí, že po rokovaní vlády pôjdeme podať demisie," oznámil Gröhling. Podľa jeho slov budú ešte ministri za SaS čakať na vyjadrenia od koaličných partnerov, následne by mali oznámiť ďalšie kroky.

Vypočujte si rozhovor s analytikom a rektorom BISLA Samuelom Abrahámom:

Podcast si môžete vypočuť aj cez obľúbené aplikácie.

© Autorské práva vyhradené

102 debata chyba
Viac na túto tému: #Igor Matovič #Ivan Korčok