Traja dobrovoľní hasiči zakladali a potom hasili požiare, polícia ich obvinila

Vyšetrovateľ v Brezne obvinil troch dobrovoľných hasičov, ktorí podľa polície zakladali požiare, aby ich následne mohli hasiť. Spôsobenú škodu kriminalisti vyčíslili na viac ako 215 000 eur. Informovala o tom polícia.

30.08.2022 16:08
požiar Foto:
Polícia obvinila troch dobrovoľných hasičov, ktorí podľa nej zakladali požiare, aby ich následne mohli hasiť.
debata (6)

Trojica mužov vo veku 29, 24 a 16 rokov je stíhaná za trestný čin poškodzovania cudzej veci v spolupáchateľstve, za ktorý s ohľadom na závažnejší spôsob vykonania hrozí väzenie na tri až osem rokov. U mladistvých sa trestná sadzba znižuje na polovicu.

Podľa polície obvinení zapálili v objekte firmy v Polomke drevené odrezky, ktoré boli určené na ďalšie spracovanie. Poškodená spoločnosť odhadla škodu na 190 000 eur.

Dvoch z obvinených mužov (29 a 24 r.) obvinila aj polícia v Pohorelej z prečinu poškodzovania cudzej veci v spolupáchateľstve v ďalších piatich skutkoch. Štyri z nich spáchali už počas minulého roka. Išlo o ďalšie požiare ktoré založili v Polomke, Heľpe a Závadke nad Hronom.

Medzi obvinenými je podľa televízie Joj tiež veliteľ dobrovoľného hasičského zboru v jednej z dedín na strednom Slovensku.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #podpaľačstvo #dobrovoľní hasiči