OĽANO na teambuildingu na Liptove rieši osud koalície

Michal Šipoš z OĽANO zverejnil na facebooku záber z podľa neho pracovného stretnutia hnutia v Liptovskom Jáne.

03.09.2022 15:12
OĽANO Foto:
Neformálne zasadnutie hnutia OĽANO v Liptovskom Jáne.
debata (69)

Na stretnutí je podľa záberu aj šéf strany a minister financií Igor Matovič, premiér Eduard Heger či ministri Ján Budaj a Roman Mikulec.

Gábor Grendel Čítajte viac Grendel: Treba si počkať, ako sa koaličná kríza vyvinie

Denník N už v piatok informoval, že stretnutia s názvom „Cesta spolu pokračuje“ OĽANO na Liptove bude riešiť aj ďalší osud koalície či „interné záležitosti hnutia“.

Stretnutie však má byť podľa Denníka N aj neformálne. „Plánuje sa spoločný večerný program, grilovačka aj turnaj v stolnom tenise. Podujatie sa končí v nedeľu raňajkami,“ dodáva enko.

Spor v koalícii trvá už niekoľko týždňov. SaS oznámila odchod z koalície, žiada odstúpenie Matoviča z vlády, čo OĽANO odmietlo. V stredu, keď mali ministri SaS podať demisiu, prišlo OĽANO na rokovanie vlády s opatreniami na riešenie energetickej krízy, ktoré ak SaS podporí, Matovič z vlády odíde. SaS je ochotná o návrhoch rokovať, ale až keď odstúpi Matovič. Sulík zároveň požiadal ostatných ministrov za SaS, aby demisie nepodávali v stredu a počkali do pondelka. Dodal, že Matovičovi tak dávajú čas na to, aby odstúpil.

Oliver Bakoš Čítajte viac Úskalia opätovného štartu starej novej vlády
69 debata chyba
Viac na túto tému: #OĽaNO #koaličná kríza