Matovič: SaS povalí už tretiu vládu, mafia už chladí šampanské

Politická strana SaS v pondelok 5. septembra povalí už tretiu demokratickú protikorupčnú vládu, ktorej bola súčasťou. Na sociálnej sieti to v reakcii na očakávanú demisiu troch ministrov za SaS napísal minister financií Igor Matovič (OľaNO) s tým, že „mafia už dala chladiť šampanské".

04.09.2022 15:09
Igor Matovič Foto: ,
Minister financií Igor Matovič
debata (90)

VIDEO: Matovič o ‚hrôze‘ na vláde, keď sa ministri dozvedeli o náraste cien.

Video

„Pod rúškom leta sa rozohral kľúčový zápas za návrat mafie k moci. Tlak je obrovský, veď vidíte všade možne. My to však nevzdáme," uviedol Matovič. Uhnúť užitočným idiotom mafie podľa neho znamená vydať Slovensko na spiatočku, kde opäť bude ruka ruku myť a obyčajní ľudia a rodiny budú opäť chudobní príbuzní. „My túto špinavú hru s nimi hrať nebudeme," doplnil Matovič.

Minister školstva Branislav Gröhling (SaS) v reakcii uviedol, že liberáli odchádzajú z vlády práve kvôli Matovičovi. „Nikto sme neprišli na rezort, aby sme znášali jeho sústavné útoky, hlúpe urážky, opakované klamstvá či bezprecedentné šafárenie s peniazmi. Toto nie je normálne správanie, ani normálne vládnutie," dodal Gröhling.

krajniak milan Čítajte viac Krajniak pripúšťa možnosť predčasných volieb

Spor v koalícii trvá už niekoľko týždňov. SaS oznámila odchod z koalície, žiada odstúpenie Matoviča z vlády, čo OĽANO odmietlo. V stredu, keď mali ministri SaS podať demisiu, prišlo OĽANO na rokovanie vlády s opatreniami na riešenie energetickej krízy. Ak ich SaS podporí, Matovič má z vlády odísť. SaS je ochotná o návrhoch rokovať, ale až po Matovičovom odchode.

Šéf SaS Richard Sulík podal v stredu ráno demisiu z funkcie ministra hospodárstva. Ostatných ministrov za SaS požiadal, aby demisie nepodávali v stredu a počkali do pondelka (5. 9.). Dodal, že Matovičovi tak dávajú čas na to, aby odstúpil.

90 debata chyba
Viac na túto tému: #Igor Matovič #koaličná kríza #SASKA