Neďaleko Bytče spadlo malé lietadlo. Pilotoval ho olympijský medailista

V katastri Petrovíc v okrese Bytča spadlo v utorok malé lietadlo. Obaja muži, ktorí sa nachádzali v lietadle, utrpeli zranenia. Lietadlo mal pilotovať strieborný olympijský medailista v snoubordingu Radoslav Židek.

06.09.2022 20:54 , aktualizované: 22:52
Petrovice lietadlo Foto: ,
Snímka trosiek lietadla ktoré spadlo v katastri Petrovíc v okrese Bytča. 6. september 2022.
debata (1)

Na miesto havárie malého lietadla, ktoré následne začalo horieť, vyslali podľa polície všetky záchranné zložky. „Oboch mužov previezli do nemocnice na ošetrenie. Príčina pádu je nateraz v štádiu vyšetrovania,“ informovala žilinská krajská polícia na sociálnej sieti.

Na pád lietadla upozornili portály noviny.sk a tvnoviny.sk. Lietadlo malo mať počas letu technické problémy. Olympionik sedel v lietadle spolu so svojím bratom. Ako ďalej uviedli médiá, lietadlo spadlo na stajne, kde bývajú umiestnené kone a ovce. Tie však v čase nehody v stajni ešte neboli.

Lietadlo Radoslav Židek Čítajte viac Popáleniny na 30 percentách tela. Medailista Židek sa zrútil s lietadlom

Informáciu o páde lietadla prijali zdravotnícki záchranári na tiesňovej linke 155 o 18.28 h. „Na pomoc sme okamžite vyslali záchranárov. Zraneného, ktorý utrpel popáleniny 2. stupňa, však ešte pred príchodom posádky svedkovia udalosti naložili do auta a smerovali s ním do nemocnice. Posádka ho od nich prevzala, ošetrila ho a previezla do nemocnice,“ povedala hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR Alena Krčová.

Vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou v Žiline prijali podľa hovorkyne Lenky Zátekovej jedného z účastníkov nehody lietadla: „Muž utrpel popáleniny tváre, horných a dolných končatín a popáleniny pokrývajú 30 percent povrchu jeho tela. Pacient je stabilizovaný, pri vedomí, absolvoval všetky nevyhnutné vyšetrenia. V celkovej anestézii mu náš tím zdravotníkov momentálne ošetruje popáleniny na operačnej sále oddelenia úrazovej chirurgie.“

1 debata chyba
Viac na túto tému: #nehoda #pád lietadla #Radoslav Židek