Od Hegera odchádza mediálny poradca Štulajter. Vyčíta mu neodpútanie sa od Matoviča

Bývalý novinár Ivan Štulajter odchádza z postu mediálneho poradcu premiéra Eduarda Hegera. Informoval o tom Denník N.

08.09.2022 17:15
Eduard Heger / Igor Matovič / Foto: ,
debata (10)

Poradca, ktorý predtým pracoval pre stranu SaS a Richarda Sulíka osem rokov v rozhovore pre Denník N povedal, že má veľké obavy o smerovanie krajiny a nesúhlasí s tým, akú úlohu v tom zohral premiér. Tvrdí, že ide aj o jeho formu protestu i vábenia, aby sa Heger vrátil „na správnu stranu dejín“.

„Z môjho pohľadu nastala situácia, keď to verejnosť, komentátori, jednoducho veľká skupina ľudí vyhodnotila tak, že premiérova konsenzuálnosť sa v hraničnej situácii ukázala ako jeho slabosť. Z hľadiska dôveryhodnosti predsedu vlády je to v takej kríze, v akej sme sa ocitli, veľmi vážna vec. A nemyslím len vnútropolitickú situáciu, ale aj medzinárodné súvislosti. Z môjho pohľadu je teda neriešiteľný problém, kam posúvať komunikáciu, keď existuje veľmi silné verejné presvedčenie, že mal konať ako predseda vlády razantnejšie a viac tlačiť na riešenie,“ uviedol pre Denník N.

Moment, kedy sa rozhodol odísť, bol deň po teambuildingu OĽaNO, na ktorom sa premiér plne postavil za Igora Matoviča. Štulajter Hegerovi vyčíta, že zostal v „Matovičovom gravitačnom poli“, z ktorého sa nevie odpútať. Tiež sa domnieva, že Heger viac počúval Matoviča ako svojich poradcov.

10 debata chyba
Viac na túto tému: #Ivan Štulajter #Eduard Heger