Matovič podráždil Nicholsonovú, keď nazval Gröhlinga obuvníkom: Igor, daj si konečne K.O.

Šéf OĽaNO Igor Matovič do debaty o budúcom ministrovi školstva opäť vniesol viac vzrušenia svojím statusom na sociálnej sieti.

10.09.2022 18:29
Lucia Ďuriš Nicholsonová Foto: ,
Lucia Ďuriš Nicholsonová
debata (246)

Ministra školstva chce robiť premiér Eduard Heger, kým nenájdu vhodného kandidáta. Matovič to zdôvodňuje aj tým, že sa nechcú rozhodnúť unáhlene. Kandidáti, ktorí pripadajú do úvahy, sú podľa neho ‚nezávislí fachmani v obore‘.

„Ak by ste sa mali rozhodnúť vy a mali by ste vo finále výberu fachmana zo školstva a vyučeného obuvníka s kariérou kaderníka celebrít – kto by bola vaša voľba? Moja je jasná,“ napísal na sociálnej sieti.

Jeho status rozčúlil europoslankyňu Luciu Ďuriš Nicholsonovú, ktorá mu adresovala štipľavú odpoveď, v ktorej píše, že to bol práve Matovič, kto ‚zákerne‘ držal odstupujého ministra školstva Braňa Gröhlinga v šachu.

„Igor, počuj, už sa viac nestrápňuj, už naozaj stačilo, nie? V školstve nefunguje veľmi veľa vecí, to je fakt, ale veľa z nich mohlo začať fungovať, keby si zákerne nedržal Braňa v šachu s financiami. V com všetkom si ho zahnal do kúta, to vieš najlepšie ty sám. Ja viem jedno: zo Slovenska by určite bola lepšia spravovaná krajina s celou plejádou obuvníkov a kaderníkov podľa vzoru Braňa vo vláde, ako s jedným Igorom Matovičom. Sám sebe si najväčším nepriateľom, Igor, a bojovať proti nepriateľom, skutočným aj vymysleným, je tvoja špecialita. Tak si daj konečne K.O.,“ odkázala Matovičovi.

Lucia Ďuris Nicholsonová Čítajte viac Nicholsonová: Kúrime v Bruseli na 17 °C, vyškolil nás nedoplatok. Slováci tiež dostanú tvrdú lekciu

Nebol to však jediný Matovičov útok na Gröhlinga. V ďalšom statuse ho obvinil, že zakázal zamestnancom ministerstva školstva robiť na zavedení krúžkovného. Preto podľa neho od januára zavedené nemôže byť.

„Súčasťou Rodinného balíčka, kvôli ktorému SaS rozbila už tretiu vládu, je návrh na 60€ mesačne na krúžky. Schválené uznesenie vlády prikázalo (keďže nespolupracoval) ministrovi školstva odrobiť si svoju časť, aby mohlo byť krúžkovné od januára 2023 spustené. Bohužiaľ, minister školstva zakázal zamestnancom ministerstva na zavedení krúžkovného čokoľvek robiť. Trapko. Za tejto situácie, nie je iná možnosť, ako krúžky od januára nespustiť, lebo nový minister, nech by sa akokoľvek snažil, nestihne to, čo skoro rok mal robiť predošlý,“ tvrdí Matovič.

Gröhling tieto tvrdenia odmieta. „V skutočnosti naši zamestnanci na ňom pracovali a pripomienkovali ho. Len Igor Matovič ich úplne odignoroval. Do parlamentu priniesol sfušovaný zákon, ktorý zabezpečí, že na krúžkovnom sa nabalia podvodníci a špekulanti,“ zareagoval s tým, že generálni riaditelia ministerstva školstva zodpovední za základné vzdelávanie a šport začiatkom roka 2022 na viacerých stretnutiach krúžkovné opakovane pripomienkovali," uviedol.

matovič Čítajte viac Zemetrasenie v Matovičovom rodinnom balíku, krúžkovné od januára 2023 nebude. Dostanú rodiny na dieťa 200 eur?

© Autorské práva vyhradené

246 debata chyba
Viac na túto tému: #Igor Matovič #Lucia Ďuriš Nicholsonová #Hegerova vláda