Kauza Súmrak: Tibor Gašpar vypovedal na NAKA

Bývalý policajný prezident Tibor Gašpar prišiel v piatok ráno vypovedať na NAKA v Trnave. Výsluch sa týkal kauzy Súmrak, v ktorej je obvinený spolu s Robertom Ficom a Robertom Kaliňákom.

16.09.2022 11:36 , aktualizované: 16:15
Tibor Gašpar, TB, Robert Fico Foto: ,
Tibor Gašpar.
debata (8)

Gašpara stíhajú pre vyzradenie daňového tajomstva Andreja Kisku a Igora Matoviča. Vyšetrovanie má byť v závere, informuje portál tvnoviny.sk.

Bývalý policajný prezident uviedol, že niektoré veci v uznesení o obvinení sú nejasné a tak má podobné pocity ako Robert Fico. „Niektoré veci v obvinení sú nejasné, takže mám podobné pocity ako Robert Fico,“ uviedol Gašpar. „Budem žiadať konkretizovanie obvinení,“ dodal pred výsluchom.

„Vyšetrovateľ mi odpovie na moju otázku, že mám si to hľadať v spise. Ja mu na to odpovedám, že v spise sa nenachádzajú. Ak mám byť zodpovedný za únik daňového tajomstva, tak chcem vedieť z akého,“ povedal Gašpar pre tvnoviny. „Považujem to za politický proces, pretože obidvaja sú podozriví z reálnych podozrení trestnej činnosti, takže nechápem, ako môže byť niekto diskreditovaný na základe pravdivých informácií,“ dodal.

Robert Fico Čítajte viac Fico vypovedal na NAKA: Vyšetrovateľovi nadiktoval otázky a hovorí o politickej pomste VIDEO: Fico vypovedal na NAKA: Vyšetrovateľovi nadiktoval otázky a hovorí o politickej pomste
Video

Robert Fico a Robert Kaliňák od 19. apríla čelia obvineniu zo zločinu založenia zločineckej skupiny, zneužívania právomoci verejného činiteľa a spolu s bývalým policajným prezidentom Tiborom Gašparom a nitrianskym podnikateľom Norbertom Bödörom aj pre opakovaný zločin ohrozenia daňového tajomstva.

Hamran Čítajte viac Šéf policajtov Hamran: Fico stratil zvyšky svojej ľudskej dôstojnosti VIDEO: Hamran vyzval Fica, aby sa ospravedlnil
Video

Všetci štyria vinu odmietajú a tvrdia, že ide o politicky motivovaný proces, ktorý riadi predseda OĽaNO Igor Matovič a špeciálny prokurátor Daniel Lipšic.

Daniel Lipšic Čítajte viac Lipšic pre Pravdu: Z Fica si ťažkú hlavu nerobím, Žilinka sa nás nikdy nezastal
8 debata chyba
Viac na túto tému: #Tibor Gašpar #kauza Súmrak