Rektor UK: Nechceme zavrieť školy, ale sme zatlačení do kúta. Plán B nemáme

"Cena za energie nám už len oproti minulému roku narástla o 170 percent," konštatuje rektor Univerzity Komenského Marek Števček. Spolu s ostatnými vysokými školami univerzita varuje, že ak od štátu nepríde pomoc, symbolicky, 17. novembra zatvorí svoje brány.

21.09.2022 13:42
debata (3)

Šéf najväčšej vysokej školy na Slovensku pripomína, že na situáciu upozorňujú kompetentných už mesiace. Slová premiéra Eduarda Hegera o panike preto odmieta. „Pripadali sme si, že búšime na dvere a z druhej strany nikto. Stále nám bolo prisľúbené, že ‚stretnutie bude, počkajte…‘. Dokedy máme čakať?“ hovorí rektor Števček.

Priznáva, že si dnes vlastne nevie predstaviť, ako budú školy po 17. novembri fungovať, ak chýbajúce peniaze v dohľadnom čase nedostanú. Návrat k dištančnej výučbe, aká bola v období pandémie, však odmieta. „Asi budeme nútení začať študentov pripravovať aj na tie úplne najhoršie, katastrofické, scenáre,“ dodáva Števček. Rozhovor s rektorom Univerzity Komenského Marekom Števčekom si vypočujte v podcaste denníka Pravda.

Podcast si môžete vypočuť aj cez obľúbené aplikácie.

Ďalšie podcasty Pravdy

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #vysoké školy #Univerzita Komenského v Bratislave #energetická kríza