Horúcim kandidátom na post ministra školstva je riaditeľ trebišovskej cirkevnej školy

Riaditeľ Strednej odbornej školy služieb a priemyslu sv. Jozafáta v Trebišove Slavomír Partila je horúcim kandidátom na post ministra školstva.

21.09.2022 18:30
Eduard Heger Foto: ,
Premiér Eduard Heger, ktorý je dočasne poverený vedením ministerstva školstva, prichádza na pôdu rezortu školstva v Bratislave
debata (11)

Vyplýva to z informácií, ktoré má k dispozícii televízia Markíza. Partila vyštudoval matematiku a fyziku na Univerzite Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach, pôsobí tiež ako viceprezident Združenia katolíckych škôl.

Post štátneho tajomníka rezortu školstva má podľa Markízy obsadiť Ján Horecký, ktorý v minulosti pôsobil ako prezident spomínaného Združenia katolíckych škôl. „Nedal som definitívny súhlas na tento post. Mám záujem akokoľvek pomôcť pri rozvoji nášho rezortu. Je predčasné hovoriť o vízii, keď ešte neviem, či do toho idem,“ povedal Markíze Horecký.

Post šéfa rezortu školstva sa uvoľnil po odchode ministrov za stranu SaS z vlády. Rezort po exministrovi Branislavovi Gröhlingovi prevzal dočasne premiér Eduard Heger. Predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) k voľbe nového ministra školstva uviedol, že má ísť o konzervatívne orientovaného odborníka. Gröhling v reakcii uviedol, že výber takejto kvalifikácie na vedenie ministerstva je zvláštny.

SR NRSR 71. schôdza rokovanie BAX Čítajte viac Minister školstva musí byť konzervatívec. Rozhodne postoj k sexualite?
11 debata chyba
Viac na túto tému: #minister školstva