Zúfalá snaha Putina zachrániť si kožu, hovorí o mobilizácii v Rusku generál Macko

„Už samotné posunutie vyhlásenia o mobilizácii a referende na okupovaných územiach Ukrajiny naznačuje, že sa toto rozhodnutie nerodilo ľahko a zrejme má aj odporcov vo vnútri Kremľa,“ hovorí v podcaste denníka Pravda generál vo výslužbe Pavel Macko. Pripraviť nových vojakov a jednotky do boja sa mu môže podariť, ale bude to trvať týždne. „Rusi síce sú takí dobrodruhovia, aby nasadili vojakov bez dostatočného výcviku, ale boli by skutočne iba potrava pre kanóny a gulomety a nezmenilo by to pomery na bojisku,“ konštatuje Macko.

21.09.2022 21:49
debata (222)

Na margo referend, ktoré Rusi pripravujú na okupovaných územiach a s tým súvisiacou obavou, že si pripravujú pôdu na použitie jadrových zbraní generál vo výslužbe Macko hovorí, že Putin sa opäť iba snaží vyvolávať strach u Ukrajincov aj ich spojencov na západe. „Ale na sto percent sa nedá nič vylúčiť. Ruské vedenie nám ukazuje, že málokedy blufuje a že to čo nám oznamuje aj urobí. A ukazuje sa dosť šialené, až psychopatické, čo robí. Samotný útok na Ukrajinu bol nezmyselný,“ uvažuje Macko.

Môže Putinov režim, aj vplyvom narastajúcej nespokojnosti ruského obyvateľstva, čoskoro padnúť? Ako vníma bývalý vojak aktuálnu výzvu, doma na Slovensku, na mierové a diplomatické riešenie konfliktu? Vypočujte si podcast denníka Pravda s generálom vo výslužbe Pavlom Mackom.

Podcast si môžete vypočuť aj cez obľúbené aplikácie.

Ďalšie podcasty Pravdy

© Autorské práva vyhradené

222 debata chyba
Viac na túto tému: #Vladimir Putin #mobilizácia #vojna na Ukrajine #Pavel Macko