Viezlo Kaliňáka do basy. Novinár Vagovič mlčí, ako získal policajné auto pre svoj súkromný klip

Auto, ktorým prevážajú policajti zadržaných na súd, propaguje knihu novinára Mareka Vagoviča. Novinár odmieta povedať, akým spôsobom ho získal.

24.09.2022 12:24
policajné auto, Robert Kaliňák Foto: ,
Policajné auto, ktoré doviezlo na súd Roberta Kaliňáka v apríli 2022 je rovnaké a má aj rovnaké EČV ako policajné auto použité v súkromnom promo klipe novinára.
debata (88)

Informáciu ako prvý priniesol týždenník Plus 7 dní. Vagovičovu knihu Padreho klan propaguje špeciálny videoklip, kde si zahrali aj známi herci ako Marek Majeský, Gregor Hološka či Miro Noga. Kniha má byť thrilerom o policajnej mafii, ktorá slúžila na potieranie „politických oponentov Šéfa a strany Zder“.

Policajná dodávka, ktorá sa objavila v klipe, má rovnaké číslo ako auto, ktoré preváža zadržaných na súd, napríklad viezlo aj obvineného Roberta Kaliňáka. Keď sa týždenník pýtal Vagoviča na to, ako mohlo auto patriace policajnému zboru „účinkovať“ v súkromnom klipe, zareagoval: " To ťažko! Neviem, odkiaľ to máte. Ja takúto informáciu nemám.".

VIDEO: Auto, ktoré priviezlo Roberta Kaliňáka na súd, je rovnaké a s rovnakým evidenčným číslom ako auto použité v súkromnom klipe novinára Mareka Vagoviča. (22. 4. 2022)

Video

Keď sa ho redaktorka spýtala, či mal auto požičané z NAKA, zareagoval podráždene: „Ja vám nebudem odpovedať na tieto otázky. To je moja súkromná aktivita, akým spôsobom ja využijem konkrétnych ľudí a autá v súkromnom projekte. Do toho vás naozaj nič nie je. To nie je vaša vec. To je moja súkromná vec. Vydávam knihu, natočil som trailer. To je všetko, čo k tomu viem povedať,“ povedal Vagovič a zložil telefón. Na sociálnej sieti, kde mal zverejnené fotografie z nakrúcania klipu, číslo na aute zmazal.

Zábery z klipu na promo knihy Mareka Vagoviča.... Foto: FB Mareka Vagoviča
Marek Vagovič, klip Zábery z klipu na promo knihy Mareka Vagoviča. Vľavo je policajná dodávka s číslom, vpravo podobný záber, kde je číslo už zmazané.

Podobne pochodil aj portál O médiách, ktorý mu položil podobné otázky a Vagovičovi pripomenul, že „upozorňovať na korupciu, štátnu mafiu a pri tom sa tváriť, že policajné auto, a možno aj ľudia z polície v jeho reklame, je jeho súkromná vec, je ďaleko od podstaty fungovania nezávislého investigatívneho novinára“.

Vagovič sa podľa portálu ozval a poslal niekoľko osobných invektív, ale „na "otázky webu Omediach.com – či bolo v klipe použité policajné auto, či tam asistovali policajti, či má spoluprácu pri knihe s políciou a s kým ju prípadne na polícii dohodol – stále neodpovedal“.

Otázky o tom, či auto použité v klipe bolo policajné a či sú na videu nakrútení aj skutoční policajti z NAKA dostali od oboch redakcií aj Policajný zbor SR. Zatiaľ bez odpovede.

Marek Vagovič je investigatívny novinár, ktorý písal pre viaceré redakcie, známe je najmä jeho pôsobenie v Aktualitách, v súčasnosti je v Konzervatívnom denníku Postoj. Plánuje sa aj jeho vlastná relácia vo verejnoprávnej televízii RTVS.

Pezinok, ŠTS, Kuciak, vražda, pojednávanie, Marek Vagovič Čítajte viac Marek Vagovič bude mať v RTVS vlastnú reláciu

© Autorské práva vyhradené

88 debata chyba
Viac na túto tému: #NAKA #Marek Vagovič