Cigániková skončila po bitke s Tabák na pohotovosti. Podáva trestné oznámenie

Poslankyňa SaS Jana Bittó Cigániková podáva trestné oznámenie na Romanu Tabák (Sme rodina). Tvrdí, že ju fyzicky napadla v bratislavskom podniku.

24.09.2022 20:35 , aktualizované: 21:02
cigániková tabák koláž Foto: ,
Jana Bittó Cigániková (SaS) a Romana Tabák (Sme rodina) na koláži snímok.
debata (581)

„Bola som s kamarátkami a manželom v jednom bratislavskom podniku na koncerte. Bola perfektná nálada, obsluha, prostredie aj spoločnosť až do momentu, keď po jeho skončení v nočných hodinách prišla do podniku Romana Tabák,“ píše v úvode statusu na sociálnej sieti Bittó Cigániková.

„Počas niekoľkých nechutných verbálnych útokoch sa mi ako tak darilo zachovať si chladnú hlavu a nedať sa vyprovokovať, ale ona pokračovala. Keďže sa skrývala v šiltovke, dala som jej ju dole, nech všetci vidia, aká ‚inteligencia‘ reprezentuje svojich voličov v parlamente. Myslela som, že keď si uvedomí, že sa na ňu ľudia dívajú čo stvára, že sa ukľudní,“ uviedla ďalej poslankyňa. Následne ju Tabák údajne začala ťahať za vlasy a fyzicky napádať.

„Ľudia, ja som cítila takú sprostredkovanú hanbu, ako ešte nikdy. Celý čas som sedela a nijako som útok neopätovala, len som opakovala dokola, či je normálna, nech sa ukľudní a nech ma pustí. Veď sme na verejnosti a reprezentujeme parlament. Pani poslankyňa bola ale v takom animálnom amoku, že nevedela prestať, nevedela sa absolútne ovládať,“ pokračovala Bittó Cigániková.

Po chvíli ju Tabák pustila a odišla. Podľa Bittó Cigánikovej sa však Tabák vrátila a do hlavy jej vrazila silný úder. „Dnes som skončila na pohotovosti s opuchnutým lícom, bolesťami hlavy a krku. Následne na polícii podávam trestné oznámenie, lebo toto je jediný kultivovaný spôsob, ako sa brániť,“ dodala poslankyňa.

Romana Tabák na sociálnej sieti zverejnila večer fotografiu s textom: „Klamstvá šprintujú, ale pravda beží maratóny.“

Foto: Romana Tabák/facebook
tabák

Bývalé koaličné kolegyne mali roztržku aj v nedávnej minulosti. Konflikt vznikol ešte v máji, keď sa v parlamente hlasovalo o vydaní Roberta Fica (Smer) na väzobné stíhanie. Tabák sa vtedy hlasovania zdržala. Hnutie OĽaNO ju následne vylúčilo z poslaneckého klubu. Bittó Ciganiková o nej v tom čase napísala blog, v ktorom uviedla, že sa za poslankyňu hanbí. Tabák spolu s ďalšími poslancami onedlho vstúpila do klubu Sme rodina. Následne zavítala na tlačovku strany SaS a jej poslancov označila za najväčšiu brzdu krajiny a Bittó Cigánikovú nazvala „tepšou“.

© Autorské práva vyhradené

581 debata chyba
Viac na túto tému: #bitka #Romana Tabák #Jana Bittó Cigániková