Remišová 'vyučovala' Takáča: Protiruské sankcie zaviedol Fico, doštudujte si to

Vicepremiérka Veronika Remišová (Za ľudí) a poslanec Richard Takáč (Smer) sa dostali do sporu o sankciách proti Rusku.

25.09.2022 14:00
debata (186)

„Kto zaviedol sankcie proti Rusku?“ spýtala sa Remišová Takáča v debate televízie ta3. Povedal, že Európska únia. Vidno, že vôbec tomu nerozumiete, dostal odpoveď od vicepremiérky vlá­dy.

„V roku 2014, keď Rusko napadlo Krym, pán Fico hlasoval za sankcie proti Rusku, to je jednoducho fakt,“ poučila Remišová Takáča. „Toto je neskutočné, čiže 2014 môže za to, že je teraz vysoká inflácia,“ ozval sa poslanec.

VIDEO: Remišová vysvetľovala Takáčovi, kto zaviedol sankcie proti Rusku. (Celú reláciu televízie ta3 v politike si môžete pozrieť TU)

Video

„Vy hovoríte, že za všetko môžu sankcie proti Rusku,“ dostal odpoveď od vicepremiérky. „Ale teraz aktuálne, nie 2014,“ kontroval poslanec. „No ale tie boli rovnako prísne a sú a trvajú,“ odmietla jeho argument Remišová. "Dotýkali sa občanov Slovenskej republiky, tak ako sa dotýkajú teraz? pýtal sa Takáč.

„Pán poslanec, vy naozaj nič neviete, naozaj,“ odkázala Takáčovi Remišová, odporučila mu doštudovať si to a pochválila Roberta Fica, že v roku 2014 za sankcie hlasoval, pretože to bolo potrebné.

Debatu ukončil moderátor Richard Dírer so slovami „aby sme už nešli ďalej do nejakých vzájomných invektív“.

© Autorské práva vyhradené

186 debata chyba
Viac na túto tému: #Veronika Remišová #vojna na Ukrajine #sankcie proti Rusku #Richard Takáč