Tabák prezradila svoju verziu bitky s Cigánikovou

Poslankyňa Romana Tabák (Sme rodina) v nedeľu reagovala na status poslankyne Jany Bittó Cigánikovej (SaS), ktorý o deň skôr obletel Slovensko a v ktorom politička rozobrala ich vzájomný piatkový konflikt.

25.09.2022 19:01
Romana Tabák Foto: ,
Poslankyňa Romana Tabák na archívnej snímke
debata (143)

Tabák priznala, že Cigánikovú v bratislavskom podniku udrela, ale že tak reagovala na nevyprovokovaný útok. Zároveň tvrdí, že Cigániková by po tejto potýčke mala opustiť pozíciu predsedníčky výboru pre zdravotníctvo. Svoje stanovisko poskytla Novému času.

Jej verzia incidentu sa líši od tej, ktorú rozrozprávala poslankyňa SaS. Cigániková vraj za ňou prišla v „nepríčetnom stave“ a začala vulgárne nadávať na ňu aj jej rodinu. „Zahnala sa na mňa po tvári a ako sa zahnala druhýkrát, strhla mi z hlavy šiltovku a hodila ju do miestnosti. Ja som sa bránila. Mrzí ma, že som sa nechala vyprovokovať a uštedrila jej úder, po ktorom sa ukľudnila,“ uviedla pre portál.

cigániková tabák koláž Čítajte viac Cigániková skončila po bitke s Tabák na pohotovosti. Podáva trestné oznámenie

Podľa svojich slov dúfa, že Bittó Cigániková vyhľadá terapeuta a absolvuje test na drogy". Dodala, že trestné oznámenie nezvažuje. To však avizovala poslankyňa SaS, ktorá po incidente skončila na pohotovosti s opuchnutým lícom, bolesťami hlavy a krku.

Incident sa odohral v nočnom klube Great po koncerte rapera Majka Spirita.

Bývalé koaličné kolegyne mali roztržku aj v nedávnej minulosti. Konflikt vznikol ešte v máji, keď sa v parlamente hlasovalo o vydaní Roberta Fica (Smer) na väzobné stíhanie. Tabák sa vtedy hlasovania zdržala. Hnutie OĽaNO ju následne vylúčilo z poslaneckého klubu. Bittó Ciganiková o nej v tom čase napísala blog, v ktorom uviedla, že sa za poslankyňu hanbí. Tabák spolu s ďalšími poslancami onedlho vstúpila do klubu Sme rodina. Následne zavítala na tlačovku strany SaS a jej poslancov označila za najväčšiu brzdu krajiny a Cigánikovú nazvala „tepšou“.

Marian Repa aktual Čítajte viac Cigániková – Tabák: Ring voľný

© Autorské práva vyhradené

143 debata chyba
Viac na túto tému: #Romana Tabák #Jana Bittó Cigániková