Prijali trestné oznámenie v prípade bitky poslankýň Bittó-Cigánikovej a Tabák

Polícia prijala trestné oznámenie v súvislosti s fyzickou potýčkou poslankýň parlamentu Jany Bittó Cigánikovej (SaS) a Romany Tabák (v klube Sme rodina). Pre agentúru SITA to potvrdila bratislavská krajská policajná hovorkyňa Jana Šimunková.

27.09.2022 15:11
debata (12)

„Na základe územnej pôsobnosti sa prípadom zaoberajú policajti Okresného riaditeľstva PZ Bratislava I, ktorí vykonávajú všetky potrebné úkony s cieľom objasnenia veci,“ informovala Šimunková s dodatkom, že bližšie informácie k prípadu v súčasnosti nie je možné poskytnúť.

K fyzickej potýčke poslankýň došlo 23. septembra v bratislavskom podniku. Bittó Cigániková tvrdí, že Tabák ju začala najprv verbálne napádať. „Keďže sa skrývala v šiltovke, dala som jej ju dole, nech všetci vidia, aká "inteligencia“ reprezentuje svojich voličov v parlamente. Myslela som, že keď si uvedomí, že sa na ňu ľudia dívajú, čo stvára, sa ukľudní. Opak bol však pravdou," napísala poslankyňa za SaS na svojom verejnom profile na sociálnej sieti. Tabák ju podľa jej slov začala ťahať za vlasy a fyzicky napádať. Potom odišla. „Po chvíli sa vrátila, aby mi sediacej bez slova vrazila taký úder do hlavy, aký len tenistka vie dať pravačkou,“ tvrdí Bittó Cigániková. Tým sa potýčka skončila a Tabák odišla. Bittó Cigániková išla na druhý deň podľa svojich slov na pohotovosť s opuchnutým lícom, bolesťami hlavy a krku.

Romana Tabák vidí incident inak. Tvrdí, že zahnala sa na ňu, naopak, Bittó Cigániková a strhla jej šiltovku. Mrzí ju, že sa dala vyprovokovať a uštedrila poslankyni úder. Zároveň ju vyzvala, aby absolvovala test na drogy.

Romana Tabák kandidovala za hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) a potom, čo ju z klubu vylúčili, vstúpila do poslaneckého klubu Sme rodina. Predseda hnutia OĽaNO Igor Matovič na sociálnej sieti napísal, že pozná obe. „Romana je síce veľakrát naivná, ale nikdy nie klamárka. Jana je zákerná a klame furt.“

12 debata chyba
Viac na túto tému: #Romana Tabák #Jana Bittó Cigániková