Šimečka vyzýva Mikulca na okamžitú nápravu hraničných kontrol s Českom a Rakúskom

Predseda mimoparlamentného Progresívneho Slovenska (PS) a podpredseda Európskeho parlamentu Michal Šimečka vyzýva ministra vnútra Romana Mikulca (OĽANO), aby čo najskôr prišiel s riešením hraničných kontrol, ktoré voči Slovensku zaviedli Česko a Rakúsko. Kontroly sú podľa neho jasnou reakciou na zlyhanie slovenského ministerstva vnútra, za ktoré Mikulec nesie zodpovednosť.

28.09.2022 11:40
debata (19)

„Ak nechce poškodzovať záujmy ľudí na Slovensku a naše meno v Európskej únii, mal by (Mikulec) čo najskôr prísť s riešením, nie sa opäť tváriť, že sa ho to netýka,“ skonštatoval Šimečka s tým, že nejde o prvý problém ministra vnútra.

Zlyhanie ministra podľa šéfa progresívcov negatívne ovplyvní desiatky tisíc ľudí zo Slovenska, ktorí hranice denne prekračujú. Zároveň to poškodzuje pozíciu Slovenska vo vzťahu k našim najbližším partnerom v EÚ. „Naši partneri nám týmto opatrením hovoria – neviete chrániť našu hranicu, neviete dodržať spoločné európske dohody v rámci Schengenu, musíme konať samostatne,“ komentoval Šimečka.

Česká republika aj Rakúsko ohlásili dočasné zavedenie kontrol na hraniciach so Slovenskou republikou od polnoci zo stredy na štvrtok. Dôvodom je zvýšená nelegálna migrácia.

Polícia / Hranice / Kontroly / Čítajte viac Rakúsko od polnoci zavedie kontroly na hraniciach so Slovenskom
19 debata chyba
Viac na túto tému: #hraničné kontroly #Michal Šimečka #Roman Mikulec