Novým štátnym tajomníkom rezortu zahraničia bude Andrej Stančík

Štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR Martin Klus končí vo svojej funkcii. Vláda na svojom stredajšom rokovaní schválila jeho odvolanie k 28. septembru.

28.09.2022 12:53 , aktualizované: 14:59
Andrej Stančík Foto:
Andrej Stančík
debata (18)

Zároveň vládny kabinet schválil vymenovanie nového štátneho tajomníka MZVEZ. Klusa vo funkcii nahradí Andrej Stančík od štvrtka 29. septembra.

Stančík doteraz pôsobil v Národnej rade SR ako poslanec OĽaNO. Zároveň bol členom parlamentného zahraničného výboru a členom Výboru Národnej rady SR pre európske záležitosti.

„Je to, samozrejme, výzva, ale zahraničná politika pre mňa nie je úplne nóvum,“ uviedol Stančík. Funkciu mu podľa jeho slov ponúkol premiér Eduard Heger (OĽANO). „Týždeň, ktorý som mal na rozhodnutie, som venoval tomu, aby som sa stretával s veľvyslancami aj s odborníkmi a na základe aj ich odporúčania som túto funkciu prijal,“ odpovedal na otázku, či sa cíti vzhľadom na svoj vek a skúsenosti na funkciu pripravený. Odkázal na svoje štúdium, pôsobenie v Bruseli i v parlamentných výboroch.

18 debata chyba
Viac na túto tému: #ministerstvo zahraničných vecí #Martin Klus #Andrej Stančík