V Prešove plánujú postaviť hangár pre vrtuľníky Black Hawk za 4,9 milióna eur

V areáli 51. krídla Prešov Ozbrojených síl SR plánuje rezort obrany postaviť nový hangár na garážovanie, údržbu a prevádzku šiestich kusov vrtuľníkov UH-60 Black Hawk. Predpokladané realizačné náklady vyčíslili na 4,9 milióna eur. Návrh na vydanie súhlasu vlády so začatím obstarávania stavby predložilo Ministerstvo obrany (MO) SR do medzirezortného pripomienkového konania.

29.09.2022 10:33
debata (15)

„Kapacita existujúcich hangárov v areáli 51. krídla Prešov je v súčasnosti nepostačujúca. Dôvodom realizácie investičnej akcie je potreba zabezpečenia krytého uskladnenia a údržby leteckej techniky,“ zdôvodnilo ministerstvo.

Predpokladaný termín výstavby je v rokoch 2022 až 2023. Spresnenie predpokladaných nákladov na stavebné práce, ako aj ukončenie realizácie stavby bude závisieť od procesu verejného obstarávania.

Za projektovú dokumentáciu už zaplatil rezort zhotoviteľovi 36 860 eur. Finančné prostriedky vo výške 1940 eur za výkon odborného autorského dohľadu sa majú uhradiť až po ukončení realizačných stavebných prác.

15 debata chyba
Viac na túto tému: #ministerstvo obrany #Black Hawk