Podnikateľ Peter Kuba, obžalovaný v kauze Dobytkár, popiera spáchanie skutkov

Výsluchom podnikateľa Petra Kubu pokračoval vo štvrtok na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS), pracovisko Banská Bystrica, proces v kauze Dobytkár, ktorý sa týka rozsiahlej trestnej činnosti v Pôdohospodárskej platobnej agentúre (PPA). Skutky, ktoré mu kladie za vinu obžaloba, popiera, nie sú údajne podložené relevantnými dôkazmi, údaje o výške úplatkov sú podľa neho vymyslené a nesedia ani matematicky. Tvrdí, že je nevinný.

29.09.2022 16:01
Peter Kuba, Dobytkar, Foto: ,
Na Špecializovaný trestný súd v Banskej Bystrici privádzajú podnikateľa Petra Kubu. Nedeľa 5. 7. 2020
debata (1)

„Obžalobu si vysvetľujem tým, že silou mocou bolo treba zadržať Norberta Bödöra a ja som bol trieska, ktorá pri tom lietala,“ konštatoval Peter Kuba.

Obhajoba obžalovaného nitrianskeho podnikateľa Norberta Bödöra v úvode štvrtkového pojednávania opäť kritizovala postupy prokurátora, pretože ich klientovi doteraz nespresnil skutok, ktorého sa mal dopustiť a za ktorý sedí na lavici obžalovaných.

„Ide o popis konania ako takého, ktorý obžaloba kladie za vinu klientovi. Je veľmi sporné, čomu sa má brániť. Nemôže vypovedať bez toho, aby prokurátor jasne formuloval konanie, ktoré chce na súde preukázať. Toto doteraz nevieme. To, že prokurátor má iba jedného nepriameho svedka a slabé dôkazy, je jeho vec,“ reagoval obhajca Marek Para.

V skupine ôsmich osôb, ktorých obžaloba viní z pokračovacieho zločinu prijímania úplatku a z obzvlášť závažného zločinu legalizácie príjmu z trestnej činnosti, sú okrem týchto dvoch obžalovaných aj finančník Martin Kvietik, Ľubomír Kropil, Ľubomír Partika, Juraj Kožuch, Milan Kopriva a Viktor Miklas, ktorý jediný priznal vinu ešte na začiatku procesu.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Kuba #kauza Dobytkár