Smer chce mimoriadnu schôdzu k vyvodeniu zodpovednosti voči niektorým OČTK

Opozičný Smer navrhol zvolanie mimoriadnej schôdze Národnej rady (NR) SR, na ktorej chce presadiť uznesenie týkajúce sa vyvodenia zodpovednosti voči niektorým orgánom činným v trestnom konaní (OČTK). Informoval o tom líder strany Robert Fico na piatkovej tlačovej konferencii.

30.09.2022 16:36
debata (10)

„V tieni vážnych sociálnych problémov sa deštruuje Slovensko ako právny štát. Dali sme návrh na rokovanie NR SR, aby budúci týždeň schválila osobitné uznesenie, ktoré sa dotýka neuveriteľných praktík, ktoré nachádzame v OČTK, aby boli vyvodené nové opatrenia a zodpovednosť voči vyšetrovateľom, prokurátorom a niektorým sudcom za to, čo vystrájajú,“ uviedol Fico.

Líder Smeru argumentuje viacerými kauzami aj prípadmi kajúcnikov. Vzhľadom na niektoré výpovede žiada okamžitú kontrolnú činnosť na finančnej správe (FS) zo strany parlamentných výborov.

Ak sa nepodarí schváliť program mimoriadneho rokovania, Fico avizuje odvolávanie ministra vnútra Romana Mikulca (OĽANO). Okrem iného poukázal aj na aktuálny problém s migráciou a obnovením kontrol na našich hraniciach zo strany Českej republiky a Rakúska.

V zmysle rokovacieho poriadku NR SR je na iniciovanie mimoriadnej schôdze potrebných aspoň 30 podpisov poslancov. Predseda parlamentu má rokovanie zvolať do siedmich dní od podania návrhu.

10 debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Fico #Smer #orgány činné v trestnom konaní