Pellegrini: Fico chce cielene poškodiť Hlas a zneistiť našich voličov

Peter Pellegrini zatiaľ vylučuje spoluprácu len s dvomi stranami – ĽSNS a OĽaNO. Na videopozdrav od Roberta Fica, ktorý mu adresoval pred straníckym snemom a opäť poukázal na možnú spoluprácu Hlasu s liberálmi, reagoval odmietavo. „Cielene nás chce poškodiť,“ tvrdí.

01.10.2022 17:55
Peter Pellegrini Foto: ,
Predseda strany Hlas Peter Pellegrini (za rečníckym pultom) a jeho predsedníctvo na sneme v Liptovskom Mikuláši 1. októbra 2022
debata (112)

Predsedníctvo Hlasu prijalo rozhodnutie, ktorým vylúčilo akúkoľvek spoluprácu pred nadchádzajúcimi komunálnymi voľbami s ĽSNS a OĽaNO, potvrdil Pellegrini. „Platiť to bude aj pre veľké parlamentné voľby. Nikdy v živote s nimi nevytvoríme žiadnu pred ani povolebnú koalíciu. Nepodporíme ani ich nominantov,“ povedal Pellegrini. Spoluprácu s Republikou však zatiaľ jasne nevylúčil.

Video
Pellegrini: Hlas nikdy v živote nevytvorí žiadnu koalíciu s OĽaNO a ĽSNS

„Niekde sa s nami môže vyskytnúť, v rámci nejakej širšej koalície, ako napríklad pri primátorke Banskej Štiavnice, ktorú podporujeme. Ale ona si vyberala, kto všetko ju bude podporovať. Cielene však bolo odporúčanie pre našich krajských a okresných predsedov nevytvárať s Republikou koalície,“ hovorí. Ak dôjde k zásadnému postoju, že úplne jednoznačne odmietnu spoluprácu s touto stranou, budú vraj o tom informovať.

Video
Spoluprácu s Republikou líder Hlasu jasne nevylúčil

Ráno pred snemom poslal šéf Smeru Robert Fico svojmu bývalému kolegovi videopozdrav s tým, že poukázal na možnosť spolupráce Hlasu s liberálnymi stranami. Podľa neho by išlo o akéhosi „mačkopsa“. Následne zopakoval, že prirodzená a logická by bola skôr spolupráca medzi ich dvomi stranami.

Video
Fico chce cielene poškodiť Hlas a zneistiť našich voličov, tvrdí Pellegrini

„Už ma unavujú reči, ktoré rozširuje aj predseda Smeru. Svojimi vyjadreniami chce Hlas cielene poškodiť,“ tvrdí Pellegrini. „Nič z toho, čo hovorí, sa nezakladá na pravde. Nie sme liberálna strana a neplánujeme s takou ani spoluprácu.

Neurobili sme jediný krok, ktorý by nás mohol približovať k liberálom. Jednoducho ide o snahu zneistiť našich voličov. Preto stále prichádza s teóriou, že sme spojení s liberálmi,“ zdôraznil Pellegrini. Naopak mrzí ho, že keď Fico navrhuje odvolať ministra, a sú nachystaní poskytnúť všetkých svojich jedenásť podpisov, ide radšej za Republikou a Hlas obchádza. „Podobne je to pri zvolávaní mimoriadnej schôdze. Tak potom kto je tu pripravený spolupracovať?“ pýta sa Pellegrini.

Peter Pellgrini Čítajte viac Pellegrini: Predstava ďalšieho roka a pol pod taktovkou Matoviča je desivá

© Autorské práva vyhradené

112 debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Fico #Hlas #Peter Pellegrini