Pellegrini na sneme Hlasu vyzval prítomných, aby si zaspievali

Predseda Hlasu Peter Pellegrini v sobotu počas konania druhého pracovného snemu strany vyzval prítomných delegátov strany, aby si zaspievali.

01.10.2022 20:58
debata (6)

„…Kto budete chcieť, môžete si aj zaspievať. Tá pieseň sa volá Modlitba za Slovensko,“ vyzval Pellegrini účastníkov v rámci kultúrneho programu na sneme, ktorý sa konal v Liptovskom Mikuláši. Prítomní lídra Hlasu po jeho výzve odmenili potleskom.

Video
"Kto budete chcieť, môžete si aj zaspievať," vyzval Pellegrini na sneme delegátov Hlasu

Na sneme sa zišlo viac ako sedemsto delegátov Hlasu, ktorí rokovali o nadchádzajúcich komunálnych voľbách, súčasnej energetickej kríze, referende, konaní predčasných parlamentných volieb či „neschopnosti Hegerovej vlády“.

Líder Hlasu v takmer päťdesiat minútovom prejave kritizoval najmä premiéra Eduarda Hegera a ministra financií Igora Matoviča (obaja OĽaNO). „Odmietnime rázne tento rozklad štátu, odmietnime amaterizmus, ktorý šíri skepsu a mení náš štát na ruinu. Je našou povinnosťou nájsť spoločnú energiu a tejto každodennej deštrukcii štátu sa postaviť," poznamenal Pellegrini. Líder Hlasu označil Matoviča za najväčšie zlo slovenskej politiky.

„Naša politická scéna tu celé mesiace, namiesto pomoci ľuďom, rieši jedného duševne narušeného človeka, ktorý je prilepený k svojej stoličke a niet tej moci, ktorá by ho od nej odlepila,“ zdôraznil s tým, že je psov povinnosťou každého opozičného poslanca hlasovať za jeho odvolanie.

Na videopozdrav od Roberta Fica, ktorý mu adresoval pred straníckym snemom a opäť poukázal na možnú spoluprácu Hlasu s liberálmi, reagoval odmietavo. „Cielene nás chce poškodiť,“ uviedol Pellegrini.

Peter Pellegrini Čítajte viac Pellegrini: Fico chce cielene poškodiť Hlas a zneistiť našich voličov

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #spievanie #Hlas #Peter Pellegrini #snem strany