Šeliga: Matovič by sa mal novinárom ospravedlniť

Juraj Šeliga (Za ľudí) pripustil, že minister financií Igor Matovič (OĽaNO) je pod veľkým tlakom, no nepovažuje to za oprávnenie na vyjadrenia aké mal Matovič. Šeliga so myslí, že Matovič by sa mal novinárom ospravedlniť. Povedal to v diskusnej relácii RTVS O 5 minút 12.

02.10.2022 12:54
koalícia, Bôrik, Šeliga Foto: ,
Juraj Šeliga (Za ľudí).
debata (21)

Témou diskusie bolo aj odvolávanie Matoviča. Šeliga sa o tom poradí so straníckymi kolegyňami. Zopakoval, že je za návrat SaS do koalície. „Pre mňa je aj v opozícii prvý partner, s ktorým sa chcem dohodnúť,“ podotkol s tým, že dôležité je prijímanie reforiem.

Poslanec NR SR György Gyimesi (OĽaNO) označil odvolávanie za úplne zbytočné. Dodal, že Slovenská republika čelí kríze a oni namiesto toho zabávajú spoločnosť odvolávaním.

Igor Matovič Čítajte viac Amorálna ”zrúda”, fašistickí novinári a zákerná prezidentka. Matovič opäť ukázal, že škodí slušnému Slovensku

Podľa Gyimesiho je to výsledok práce SaS. Matovič sa podľa neho vo svojom prejave len bránil a pomenúval javy, ktoré sú prítomné v spoločnosti i v médiách. Gyimesi dodal, že si myslí, že na Slovensku niet človeka, ktorý by dostal toľko rán ako Igor Matovič. Skritizoval i tvrdenia o nezdravej oddanosti poslaneckého klubu OĽaNO voči Matovičovi.

Gyimesi (tvrdí, že neexistuje žiadna dohoda o spolupráci s poslancami okolo Tomáša Tarabu. Existenciu dohody poprel aj poslanec za stranu Za ľudí Juraj Šeliga. Dodal, že on sám o žiadnych takýchto dohodách nevie.

kremsky Čítajte viac Kremský: Opozícia nemá dostatok hlasov na odvolanie Matoviča

Bývalá ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (SaS) povedala, že mali veľký záujem pokračovať v začatých reformách. Reformy je ale podľa nej možné robiť len s dôverou ľudí. Zlé vzťahy s ministrom financií sa podľa nej odrážali aj na príprave reforiem a nedostatku financií pre ne. K spojeniu so stranou Hlas pri návrhu na odvolanie Matoviča sa vyjadrila, že SaS je opozícia. Poslanec Národnej rady SR a podpredseda strany Smer Richard Takáč (Smer) si nie je istý, či je SaS opozícia. Smer podľa neho zahlasuje za Matovičovo odvolávanie. Ich strane však ide najmä o predčasné voľby.

VIDEO: Pellegrini na sneme Hlasu vyzval prítomných, aby si zaspievali
Video
21 debata chyba
Viac na túto tému: #Igor Matovič