Korčok dal košom Sulíkovi: SaS do volieb nepovedie

Bývalý minister zahraničných vecí Ivan Korčok na sociálnej sieti uviedol, že odmietol ponuku lídra SaS Richarda Sulíka stať sa lídrom volebnej kandidátky. Strana jeho rozhodnutie rešpektuje.

02.10.2022 15:46 , aktualizované: 17:25
korčok Foto: ,
Ivan Korčok.
debata (55)

„Po dôslednom zvážení všetkých súvislostí a okolností som sa rozhodol na ponuku SaS nereflektovať a ukončiť tak súčasnú etapu môjho politického pôsobenia,“ napísal exminister. Dodal, že ponuku predsedu SaS si váži. Znamenala by totiž jeho zapojenie do vnútornej politiky na Slovensku v rámci „dobre fungujúcej strany so silným a vyprofilovaným programom“.

ide o pravdu, Richard Sulík, Peter Bielik Čítajte viac Sulík v Ide o pravdu: Viac ako 15 minút som Matoviča počúvať nevydržal

Korčok ďalej uviedol, že do významnej pozície vo vnútornej a straníckej politike má človek vstupovať prirodzeným spôsobom, to znamená cez získanie mandátu vo voľbách. „Toto nie je môj prípad a zároveň som presvedčený, že súčasný vývoj na domácej scéne sa v najbližšej dobe, či už do riadnych alebo predčasných volieb, bude odohrávať najmä v parlamente, ktorého nie som súčasťou,“ napísal exminister.

„Strana SaS rešpektuje rozhodnutie Ivana Korčoka nateraz sa neangažovať v domácej politike,“ reagoval pre TASR hovorca strany Ondrej Šprlák.

55 debata chyba
Viac na túto tému: #Richard Sulík #Ivan Korčok