Komora učiteľov dúfa, že Horecký bude ministrom všetkých zamestnancov v školstve

Slovenská komora učiteľov (SKU) dúfa, že nový minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Ján Horecký bude ministrom všetkých zamestnancov v školstve, nielen určitej skupiny. Pre TASR to v reakcii na vymenovanie Horeckého na post šéfa rezortu školstva uviedol prezident SKU Vladimír Crmoman.

05.10.2022 09:11
horecký Foto: ,
Nový minister školstva Ján Horecký.
debata (5)

Všetko ostatné bude podľa Crmomana závisieť od toho, ako bude mať Horecký rozviazané ruky a či bude môcť riešiť najdôležitejšie problémy v školstve. Ide napríklad o zvýšenie atraktivity učiteľského povolania, aby mal v školách kto učiť. Ďalej to je podľa šéfa SKU riešenie finančného posilnenia škôl. „Náklady školám veľmi stúpli, zvyšujú sa ceny,“ povedal prezident SKU.

Komora dúfa, že nový šéf rezortu školstva príde na ministerstvo takpovediac „s kufríkom, v ktorom bude mať víziu“ a zakrátko ju predstaví.

Prezidentka SR Zuzana Čaputová v utorok vymenovala nového ministra školstva, vedy, výskumu a športu SR Jána Horeckého. Po demisii Branislava Gröhlinga (SaS) bol dočasne poverený riadením rezortu školstva predseda vlády SR Eduard Heger (OĽANO).

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Slovenská komora učiteľov #Ján Horecký