Opitý vodič zrazil matku s dvoma deťmi. Boli na chodníku

Opitý 37-ročný vodič zrazil v stredu na chodníku v Čadci matku s dvomi deťmi, informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Gabriela Kremeňová.

05.10.2022 15:32 , aktualizované: 16:50
SR polícia Čadca nehoda chodci vodič opitý Foto:
Opitý vodič zrazil na chodníku v Čadci matku s dvoma deťmi.
debata (92)

Doplnila, že nehoda sa stala na ceste druhej triedy v smere z Rakovej do Čadce. „Na základe doteraz vykonaného vyšetrovania bolo zistené, že vodič viedol osobné auto Peugeot. Z doposiaľ presne nezistených príčin v smere jazdy prešiel vozidlom na chodník, kde došlo k stretu s chodkyňou a dvoma maloletými deťmi,“ uviedla hovorkyňa.

Po dopravnej nehode chodkyňu s deťmi aj vodiča motorového vozidla previezli na ošetrenie do nemocnice. „Vodič sa po dopravnej nehode podrobil dychovej skúške s výsledkom 0,86 miligramu na liter (1,79 promile) alkoholu vo vydychovanom vzduchu. Ďalšie okolnosti a príčiny vzniku dopravnej nehody sú predmetom vyšetrovania,“ dodala Kremeňová.

Opitý vodič zrazil na chodníku v Čadci matku s... Foto: Facebook (Polícia SR - Žilinský kraj)
SR polícia Čadca nehoda chodci vodič opitý Opitý vodič zrazil na chodníku v Čadci matku s dvoma deťmi.

„Môžem potvrdiť zásah záchranárov, ktorí ošetrili a do nemocnice previezli dve dospelé osoby a dieťa. Viac detailov k zásahu nemôžem nateraz poskytnúť,“ uviedla hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby (OS ZZS) SR Alena Krčová.

Podľa riaditeľa Kysuckej nemocnice v Čadci Martina Šenfelda hospitalizovali po nehode s odreninami, pomliaždeninami a tržnými ranami matku s jedným dieťaťom a vodiča auta. „Dieťa je hospitalizované na detskej JIS a momentálne absolvuje ďalšie vyšetrenia, matka je hospitalizovaná s pomliaždeninami dolnej končatiny. Šofér mal pomliaždeniny a odreniny a momentálne tiež absolvuje vyšetrenia,“ dodal.

Za dva dni došlo k dvom zrážkam áut s chodcami, ktorí išli po priechode

Policajti za dva dni zaznamenali dve dopravné nehody, pri ktorých došlo na priechode pre chodcov k zrážke auta s chodcom. Z toho bolo jedno dieťa. Informovala o tom v stredu banskobystrická krajská polícia na sociálnej sieti.

„V pondelok (3. 10.) sa stala nešťastná udalosť v Banskej Bystrici. Na priechode pre chodcov došlo ku kontaktu auta so starším mužom, ktorý utrpel zranenia. V utorok (4. 10.) policajtov privolali k dopravnej nehode v Žiari nad Hronom, kde na priechode pre chodcov malo auto zraziť dieťa. Pri kolízii takisto utrpelo zranenia,“ uviedla polícia.

Vodičov vyzýva na zvýšenú opatrnosť, najmä v miestach, kde je možné počítať so zvýšeným pohybom chodcov ako sú priechody pre chodcov, autobusové zastávky, okolie škôl, nákupných centier a miesta, kde ľudia trávia voľný čas.

92 debata chyba
Viac na túto tému: #Čadca #dopravná nehoda