Nové zistenia v prípade opitého Dědečka: Pil už počas dňa, cestné pravidlá ignoroval dlhodobo

Niekoľko dní po tragédii na bratislavskej zastávke Zochova, kde opitý Dušan Dědeček zrazil a zabil päť študentov, vychádzajú na povrch nové skutočnosti. Čelí obvineniu z trestného činu všeobecného ohrozenia a hrozí mu až doživotie. Prokurátor tiež žiada jeho väzbu.

05.10.2022 17:15
debata (106)

Prokurátor žiada väzbu z obavy, aby obvinený neutiekol a nepokračoval v trestnej činnosti. Podľa informácií televízie Markíza Dušan Dědeček za jedenásť rokov spáchal 16 priestupkov na úseku dopravy. Najčastejšie ho policajti riešili práve za rýchlosť.

VIDEO: Ľudia bez šance. Desivé zábery z nárazu auta na Zochovej v Bratislave.
Video

V čase nehody dlhoročnému generálnemu sekretárovi Deaflympijského výboru Slovenska namerali 1,69 promile alkoholu. Podľa informácií Markízy mal funkcionár popíjať tvrdý alkohol už doma. Následne si sadol za volant a vydal sa na cestu do práce, kde v požívaní alkoholu pokračoval. Potom opäť šoféroval a spôsobil tragickú nehodu, pri ktorej zahynulo päť ľudí a ďalších päť utrpelo zranenia. V nemocnici skončil aj jeho syn, ktorý bol na mieste spolujazdca. Pod vplyvom alkoholu bol aj on. Namerali mu vyše jedného promile.

VIDEO: Auto z tragickej nehody na Zochovej odvážajú preč
Video

K nehode došlo v nedeľu večer 2. októbra po 22.20 hodine v centre Bratislavy. Auto značky Škoda Superb idúce rýchlosťou pravdepodobne viac ako 100 km/h narazilo do zastávky mestskej hromadnej dopravy Zochova, kde v tom čase čakalo približne 20 ľudí. Mnohí tam prestupujú na autobusy do Petržalky a študenti, ktorí pricestovali do Bratislavy vlakom, z tejto zastávky pokračujú smerom k fakultám a internátom do Mlynskej doliny.

Na bratislavskej Zochovej ulici v centre mesta...
Na bratislavskej Zochovej ulici v centre mesta...
+24Na bratislavskej Zochovej ulici v centre mesta...

© Autorské práva vyhradené

106 debata chyba
Viac na túto tému: #tragická nehoda na Zochovej #Dušan Dědeček