Pokračovanie článku: Za sobotu pribudlo 138 prípadov nákazy koronavírusom a štyri obete

Prostredníctvom 249 vykonaných RT-PCR testov odhalili v nedeľu na Slovensku 55 prípadov nákazy koronavírusom. Pribudli tri obete. Informuje o tom Národné centrum zdravotníckych informácií (NCZI) na svojom webe. V nemocniciach je s ochorením COVID-19 hospitalizo­vaných 778 pacientov.

Očkovanie proti covidu vakcínou upravenou na variant omikron k pondelku podstúpilo 10 672 osôb, potvrdila hovorkyňa Národného centra zdravotníckych informácií (NCZI) Veronika Daničová.

Ďalších 6 615 ľudí na očkovanie adaptovanou vakcínou podľa nej čaká. „Z toho 3 194 čakateľov už má pridelený aj konkrétny termín,“ doplnila.

Registráciu na očkovanie vakcínou upravenou na omikron spustili 20. septembra. Vakcínu možno podať len ako posilňujúcu dávku. Očkovanie možno podstúpiť najskôr tri mesiace od posledného očkovania či prekonania ochorenia.

Záujemcovia sa môžu na očkovanie prihlásiť cez stránku korona.gov.sk. Očkuje sa vakcínami od konzorcia Pfizer/BioNTech a spoločnosti Moderna. Je ich možné podať po predošlej dávke akejkoľvek vakcíny proti koronavírusu dostupnej na Slovensku.

45 debata chyba
Viac na túto tému: #koronavírus #Covid-19