Klus nevylučuje odchod z SaS

Podpredseda SaS Martin Klus hrozí odchodom zo strany. SaS sa s ním rozpráva o jeho budúcnosti a či vôbec zostane v aktívnej politike.

10.10.2022 16:51 , aktualizované: 18:40
Martin Klus Foto:
Martin Klus
debata (32)

Klus o možnom odchode zo strany a poslaneckého klubu hovoril v HNtelevízii. Zotrvanie v SaS si vie predstaviť, ak by kolegovia tolerovali jeho odlišné názory na niektoré témy. Pokiaľ táto tolerancia nebude, v strane sa budú rozprávať, ako ďalej.

Situácia by sa mala podľa Klusa vyriešiť čo najskôr. Bývalý štátny tajomník ministerstva zahraničia doplnil, že ak odíde z SaS, v Národnej rade SR bude pôsobiť ako nezaradený poslanec. Do iného klubu sa nechystá.

„S Martinom Klusom sa otvorene a veľmi úprimne rozprávame o jeho budúcnosti a či vôbec ostane v aktívnej politike,“ uviedol hovorca SaS Ondrej Šprlák.

SaS sa podľa jeho slov vždy vyznačovala toleranciou k iným názorom svojich členov a poslancov. „Rovnako to platí aj pri Martinovi Klusovi. Iný názor v strane pre nás automaticky neznamená pranierovanie či vylúčenie,“ doplnila SaS.

Andrej Stančík Čítajte viac Novým štátnym tajomníkom rezortu zahraničia bude Andrej Stančík

Na možný odchod Klusa z SaS reagoval aj líder „obyčajných“ Igor Matovič. Na sociálnej sieti uviedol, že je „rád, že kľúčový podpredseda strany sa nebojí nazvať záhubou to kam bývalý kolega SaS vedie. Biť bandu so SMERom 1 a 2 plus ĽSNS 1 a 2, to je naozaj len pre silné žalúdky a popretie všetkého, čo kedy o boji s mafiou nasľubovali,“ napísal Matovič.

32 debata chyba
Viac na túto tému: #Martin Klus #SASKA