Matovič opäť prestrelil. Status „som hetero“ považuje Marcinková za nevhodný a necitlivý

Podpredseda vlády a šéf hnutia Obyčajný ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) Igor Matovič v nedeľu večer zverejnil na sociálnej sieti status s názvom Som hetero, kde napísal, že je muž a cíti sa ako muž. Poslankyňa za stranu Sloboda a Solidarita (SaS) Vladimíra Marcinková označila Matovičov status za „nevhodný a necitlivý.“

17.10.2022 12:26
debata (83)

S poukazom na to, že Matovič k statusu pridal hashtag Nehanbite sa za seba, dodala: „Ja sa za to, čo napísal, hanbím.“ Zároveň vyzvala všetkých politikov, aby v sebe našli ľudskosť a slušnosť a nepovzbudzovali homofóbne nálady.

VIDEO: Coming out v priamom prenose a tvrdá reakcia moderátora ta3 na streľbu na Zámockej
Video

Matovič zrejme reagoval na výzvu moderátora TA3 Rastislava Ilieva, ktorý sa počas nedeľného vysielania pri príležitosti svetového dňa coming outu verejne prihlásil k LGBT komunite. Zároveň vyzval aj ďalšie známe osobnosti, hercov a umelcov, aby tak tiež urobili. „Pred 23 rokmi som sľúbil Pavlínke pred oltárom vernosť a zatiaľ svoj sľub plním a neplánujem do smrti prestať. Som tiež presvedčený, že deťom by sme mali v rodine a škole od mala vštepovať úctu k ideálom, aby mali vo svojom živote nastavený kompas. Prepáčte,“ napísal ešte Matovič.

V stredu 12. októbra zastrelil pred bratislavským LGBT podnikom Tepláreň na Zámockej ulici v Bratislave páchateľ dvoch ľudí a jednu osobu zranil. Motívom útoku bola nenávisť k homosexuálom, strelec svoje obete nepoznal. Podľa doterajších informácií bol páchateľom študent gymnázia pre mimoriadne nadaných žiakov Juraj K. z Bratislavy, ktorý následne po útoku spáchal samovraždu.

VIDEO: Zbabelá poprava na Zámockej. Juraj K. vraždil od chrbta
Video
83 debata chyba
Viac na túto tému: #Igor Matovič #streľba na Zámockej