Policajti dvojici gejov: Toto je Bratislava, nemali by ste sa ukazovať. Hamran to dal prešetriť

Policajný prezident Štefan Hamran dal pokyn na prešetrenie postupu hliadky, ktorá bola privolaná k incidentu v bratislavskej reštaurácii Kolkovna v Riverparku. Postup polície kritizoval jeden z účastníkov incidentu, ktorého mali spolu s priateľom napadnúť pre prejavy náklonnosti. Polícia o tom informovala na sociálnej sieti.

20.10.2022 12:40 , aktualizované: 21.10.2022 17:00
debata (111)

„Prezident Policajného zboru vo vzťahu ku Krajskému riaditeľstvu Policajného zboru v Bratislave vykonal také kroky, aby došlo k náležitému objasneniu postupu hliadky, ktorá bola privolaná na miesto incidentu,“ priblížila polícia. Hamran zároveň vydal pokyn dotknutú osobu proaktívne kontaktovať, s cieľom získania ďalších informácií a podkladov.

Incident sa stal v reštaurácii Kolkovna v bratislavskom Riverparku. „Dali sme si takú tú polsekundovú pusu, ktorú zvyčajne pri partnerovi neregistrujete,“ opisuje incident jeden z aktérov. Muž o pár stolov ďalej mal po dvojici začať hádzať podpivníky. Následne mal tento muž začať napádať dvojicu aj slovne, pričom povedal „že terorista na Zámockej urobil dobre a je škoda, že sme tam neboli vtedy aj my,“ opisuje incident jeden z dvojice napadnutých mužov.

Pri hrozbe fyzického útoku sa mal pristaviť manažér prevádzky, ktorý požiadal dvojicu gejov, aby zaplatili a odišli. Následne malo prísť aj k fyzickému útoku na jedného z mužov, po čom bola privolaná polícia. Jeden z napadnutých sa sťažuje na prístup policajtov, ktorí mali so slovami „my s vami nemáme problém, ale niektorí majú… toto je Bratislava,“ dvojici vysvetliť, že by sa nemali ukazovať.

Ďalej muž v príspevku na sociálnej sieti píše o tom, ako pri výsluchu útočníka zvonku pozorovali vypočúvajúcich policajtov, ako sa bavia na jeho výpovedi. Sťažuje sa tiež na ďalší prístup policajtov, ktorí dvojici tvrdili, že vzhľadom na to, že nie sú triezvi, trestné oznámenie by mohli podať až na druhý deň, nevedeli si však spomenúť, kde. Policajti mali mužovi ďalej povedať, že aj keby podal trestné oznámenie, nič sa nestane, lebo útočník „netrafil facku dostatočne kvalitne“.

Reštaurácia podala trestné oznámenie

Na incident reagoval aj podnik Kolkovna River Park. „Spoločnosť Kolkovna Resturants je vždy a za každých okolností neutrálna. Nevyjadrujeme sa k politickej situácii, energetickej či finančnej kríze či iným záležitostiam, ktoré ‚otriasajú‘ spoločnosťou. Nesúdime, neselektujeme ani nehodnotíme vierovyznanie, rasu, sexuálnu orientáciu, národnosť, vzhľad našich hostí, kolegov či niekoho iného. Od toho tu nie sme. Sme prevádzkovatelia sietí reštaurácií, ktorí prevádzkujú svoje podniky s jedným jediným cieľom. Tým je spokojnosť našich hostí,“ uvádzajú na sociálnej sieti.

"Rovnako sme postupovali aj v inkriminovaný deň. V reštaurácii bolo mnoho ďalších hostí, kvôli čomu sme sa snažili vzniknutý konflikt presunúť von z reštaurácie. Polícia bola privolaná aj z dôvodu odmietnutia úhrady účtu za konzumáciu v našej reštaurácii. S naším hosťom sme o vzniknutej situácii písomne komunikovali hneď na druhý deň po danom incidente. Polícii Slovenskej republiky sme samozrejme plne k dispozícii a poskytneme im všetky potrebné informácie,“ uvádza podnik.

Dodali, že im prišlo viacero vyhrážok a rozhodli sa podať trestné oznámenie za vyhrážanie a súvisiace poškodenie dobrého mena spoločnosti. Trestné oznámenie podal aj Tomáš.

VIDEO: Plačúca Cigániková Gyimesimu o vraždách: My za to môžeme, vy viac ako ja.

Video
111 debata chyba
Viac na túto tému: #polícia SR #Štefan Hamran #LGBTI+