Vyšetrovateľ navrhuje podať obžalobu na správkyňu Bašternákovho majetku Ivanovú

Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) navrhuje podať obžalobu na konkurznú správkyňu Lenku Ivanovú v súvislosti s konkurzom majetku odsúdeného podnikateľa Ladislava Bašternáka. Vyplýva to z informácií, ktoré TASR poskytla hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

20.10.2022 14:17
debata (1)

Upozornil na to portál Aktuality.sk.

Stíhaná je pre pokus z obzvlášť závažného zločinu porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku. „Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry predložil 17. októbra 2022 vyšetrovací spis dozorovému prokurátorovi Úradu špeciálnej prokuratúry spolu s návrhom na podanie obžaloby na obvinenú JUDr. Lenku Ivanovú,“ priblížila Bárdyová s tým, že ďalší postup bude stanovaný dozorovým prokurátorom.

Bašternák bol v minulosti odsúdený v daňovej kauze na päťročný nepodmienečný trest odňatia slobody a trest prepadnutia majetku. V januári bol podmienečne prepustený na slobodu. Podľa portálu mal ešte pred odsúdením previesť časť majetku na blízkych. Obvinená Lenka Ivanová voči tomu nepodala odporovacie žaloby. Tvrdí, že to nebolo možné.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Ladislav Bašternák