Útoky na LGBTI+ ľudí vrhajú tieň na celú spoločnosť. Niektorí tu chcú mať režim ako v Iráne

Týždeň po chladnokrvnej poprave dvoch mladých ľudí, Matúša Horvátha a Juraja Vankuliča, mali poslanci parlamentu možnosť preukázať úprimnosť ich slov o tom ako im je tejto tragédie ľúto a ako chcú queer menšine na Slovensku pomôcť. Neprekročili však svoje predsudky, v niektorých prípadoch azda aj skrývanú nenávisť a aj maličký posun k zrovnoprávneniu LGBTI+ párov zastavili už na začiatku procesu schvaľovania.

22.10.2022 06:01
debata (35)

Po minulotýždňovom fiasku sa im aspoň podarilo odblokovať parlament a prijať navýšenie rozpočtu, ktoré presadzoval financmajster Igor Matovič, no s tým budúcoročným to také ľahké mať nebude. Minister Matovič v sebe nezaprel chuť na nové neobvyklé nápady a ku koncu týždňa sa dozvedáme o novej „atómovke“ v boji proti šedej ekonomike, ktorú chce zaviesť už od novembra. Odmeňovanie zákazníkov v službách za kontrolu pokladničných blokov.

Ukrajina zatiaľ čelí obnovenej snahe Ruska zlomiť morálku jej obyvateľov a zničiť krajinu ako takú, prostredníctvom stále častejších útokov na civilné ciele a infraštruktúru. Medzitým sa v Bruseli európsky lídri dohodli na spoločnom postupe v boji s Ruskom na inom vojnovom poli, energetickom. Aj to sú témy týždňa, o ktorých sa v podcaste Počúvajte Pravdu rozprávame s komentátorom Mariánom Repom a s Andrejom Matišákom v Bruseli.

Podcast si môžete vypočuť aj cez obľúbené aplikácie.

Ďalšie podcasty Pravdy

© Autorské práva vyhradené

35 debata chyba
Viac na túto tému: #parlament #energetická kríza #LGBTI+