NAKA obvinila dvoch mladíkov. Jedného pre podozrenie z účasti na terorizme, druhý schvaľoval útok na Zámockej

Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) vzniesol obvinenie 16-ročnej osobe B.B. pre podozrenie zo spoluúčasti na terorizme. V sobotu doručili vyšetrovací spis Úradu špeciálnej prokuratúry s podnetom na podanie návrhu na vzatie do väzby, informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

22.10.2022 11:52 , aktualizované: 12:10
debata (49)

Obvinenie sa má týkať trestných činov založenia, podpory a propagácie hnutia smerujúceho k potlačeniu základných práv a slobôd i niektorých foriem účasti na terorizme, priblížila Bárdyová.

NAKA zadržala osobu uplynulý piatok. Dôkazy o páchaní trestnej činnosti zabezpečila v spolupráci s Vojenským spravodajstvom v rámci vyšetrovania trestnej veci Slovakbro. Išlo o akciu s názvom Balerion.

NAKA, Národná kriminálna agentúra, polícia Čítajte viac NAKA zadržala stredoškoláka. Podozrieva ho z účasti na terorizme

NAKA obvinila študenta, ktorý schvaľoval teroristický útok na Zámockej

NAKA obvinila aj stredoškoláka, ktorý svojimi výrokmi verejne schvaľoval teroristický útok na Zámockej ulici v Bratislave. So súhlasom prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry Generálnej prokuratúry SR obvineného prepustili na slobodu.

„V rámci včerajšej akcie ‚Výstraha‘ vyšetrovateľ NAKA vzniesol obvinenie osobe N. K. za zločin Niektoré formy účasti na terorizme podľa § 419b/1 Trestného zákona,“ priblížila hovorkyňa.

VIDEO: Zbabelá poprava na Zámockej. Juraj K. vraždil od chrbta
Video

Obvineného NAKA zadržala v piatok (21. 10.). „Upozorňujeme, že jednou z foriem účasti na terorizme je verejné schvaľovanie teroristického útoku v zmysle par. 419b Trestného zákona, za ktoré hrozí trest odňatia slobody vo výmere tri až desať rokov,“ priblížila Bárdyová.

VIDEO: Vinní sme všetci, streľba na Zámockej odráža aj našu spoločnosť. Je to ako časovaná bomba. V relácii Ide o nás hovorí psychológ Marek Madro.
Video
49 debata chyba
Viac na túto tému: #terorizmus #NAKA