Muža podozrivého z volebnej korupcie vzali do väzby

Obvineného J. Č. z obce Roštár (okres Rožňava), ktorý je podozrivý z prečinu volebnej korupcie, vzal v sobotu sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku do väzby. Dôvodom je obava z možného pokračovania v trestnej činnosti. Rozhodnutie nie je právoplatné, obvinený i prokurátor podali sťažnosť, informovala hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.

22.10.2022 15:30
bankovka, euro, 50, Foto: ,
Ilustračné foto.
debata (9)

„Sudca pre prípravné konanie zamietol žiadosť obvineného o nahradenie jeho väzby písomným sľubom a dohľadom probačného a mediačného úradníka,“ priblížila hovorkyňa. Rozhodnutie nie je právoplatné. Obvinený podal proti nemu sťažnosť. „Sťažnosť podal aj prokurátor proti neakceptovaniu kolúznej väzby. O sťažnostiach rozhodne Najvyšší súd SR,“ dodala.

volby Dávame do pozornosti Prehľad kandidátov na županov a primátorov v ôsmich krajských mestách

Národná kriminálna agentúra obvinila muža vo štvrtok 20. októbra. Obvinený mal podľa polície sľubovať svojim voličom v prípade zvolenia v nadchádzajúcich komunálnych voľbách vyplatenie 50 eur. Tiež mal viacerým osobám v obci poskytnúť rôzne potraviny za to, aby mu dali svoj hlas.

voľby 2022 Čítajte viac Osem krajských miest: Kto kandiduje na primátora a župana v tom vašom?
9 debata chyba
Viac na túto tému: #volebná korupcia