Úraduje na Slovensku ďalšia bankomatová mafia? Dva prípady, dvakrát s trhavinou

V Ivanke pri Dunaji v utorok nadránom vybuchol bankomat v blízkosti obchodného centra. Poškodiť ho mal doposiaľ neznámy páchateľ, pravdepodobne s využitím trhaviny. Informoval hovorca bratislavskej krajskej polície Michal Szeiff.

24.10.2022 10:19 , aktualizované: 25.10.2022 14:55
bankomat krádež Foto:
debata (11)

„V utorok krátko po 04.45 h sme na linke 158 prijali informáciu o poškodení jedného z bankomatov, situovaného v Ivanke pri Dunaji," informoval Szeiff. K zraneniu osôb v tejto súvislosti nedošlo.

Vyšetrovaním okolností udalosti sa v súčasnosti zaoberajú policajti Okresného riaditeľstva PZ v Senci. „Len čo to situácia vo vyšetrovaní umožní, k prípadu poskytneme bližšie informácie,“ doplnil hovorca.

Škodu po výbuchu predbežne vyčíslili na 150 000 eur. Prípad prevzal vyšetrovateľ krajskej polície v Bratislave. Polícia o tom informovala na sociálnej sieti.

„S prihliadnutím na skutočnosť, že páchatelia z miesta činu utiekli na doposiaľ neznáme miesto, policajti vykonali potrebné opatrenia na mieste činu, ako aj v jeho okolí smerujúce k vypátraniu odcudzených vecí, ako aj iných dôkazov potrebných na trestné konanie,“ uviedla polícia. Bližšie informácie polícia poskytne, keď to procesná situácia umožní. Bankomat poškodil páchateľ pravdepodobne s využitím trhaviny.

V noci z nedele na pondelok zase došlo k výbuchu bankomatu, ktorý bol umiestnený na predajni v Ivanke pri Nitre.

Neznámy páchateľ s pomocou výbušniny bankomat otvoril a pravdepodobne si odniesol kazety s finančnou hotovosťou, informovalo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Nitre. Pri výbuchu sa poškodili aj dvere predajne.

Na mieste výbuchu sa nachádza policajný pyrotechnik a špecialisti z Kriminalisticko-expertízneho ústavu z Bratislavy. Momentálne sa vykonávajú všetky potrebné procesné úkony, potvrdila polícia. Prípad vyšetruje nitrianska kriminálna polícia.

11 debata chyba
Viac na túto tému: #krádež #lúpež #bankomatová mafia #bankomat