Spojenie Smeru a Hlasu by podľa Fica prinieslo volebné víťazstvo vo všetkých ôsmich krajoch

Ak by strany Smer a Hlas spojili svoje sily pred župnými voľbami na celom Slovensku, tak by tieto dve strany vyhrali voľby vo všetkých ôsmich samosprávnych krajoch. Na dnešnom tlačovom brífingu v Žiline to vyhlásil predseda Smeru Robert Fico.

24.10.2022 16:10
Robert Fico Foto: ,
Poslanec a predseda Smeru Robert Fico
debata (34)

„My sme vždy tvrdili, že treba spájať stredoľavé a sociálnodemokra­tické politické sily. Keby mal Peter Pellegrini rozum, ale on ho nemá, a keby sa spojil Smer s Hlasom na celom Slovensku, vyhrajú vo všetkých ôsmich samosprávnych krajoch. Niekedy to vyzerá tak, ako keby robili politiku len aby Smer nebol úspešný," skonštatoval Fico a vyjadril podporu kandidátovi na predsedu Žilinského samosprávneho kraja Igorovi Chomovi.

Predseda Smeru podľa vlastných slov očakával, že v Žiline dôjde k dohode zvlášť po tom, čo k nej nabádal kandidát Hlasu na žilinského župana Peter Slyško.

„Ponúkali sme určité alternatívy, napríklad aj podporu ich kandidáta na primátora. Napriek tomu k dohode nedošlo. Ale ako som už niekoľkokrát pripomenul, Petra Pellegriniho to vždy ťahalo k Slobode a Solidarite, k Progresívnemu Slovensku, je to jeho legitímne rozhodnutie, ale pre Slovensko je to obrovská škoda," dodal Fico.

34 debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Fico #Smer #Hlas #spojené voľby 2022