Od Sulíka odchádza prvý poslanec. Klus: Naše pohľady sa líšia

O odchode Martina Klusa sa špekulovalo dlho. Strana Sloboda a solidarita dnes oznámila, že odchádza a odstupuje z postu podpredsedu a tímlídra strany.

31.10.2022 13:04 , aktualizované: 13:51
Martin Klus Foto: ,
Martin Klus
debata (85)

Pre Sulíkovu stranu ide o prvú stratu poslanca v tomto volebnom období. Klus však zostáva poslancom a v Národnej rade bude pôsobiť ako nezaradený. Na otázku denníka Pravda, či odchádza aj z SaS, uviedol, že zatiaľ nie.

Martin Klus Čítajte viac Klus nevylučuje odchod z SaS

„Moje rozhodnutie vystúpiť z poslaneckého klubu a odstúpiť z pozícií podpredsedu a tímlídra strany vychádza z pretrvávajúcich rozdielnych pohľadov na aktuálne smerovanie krajiny a osobitne z otázky o predčasných voľbách a procesoch k nim vedúcich. Keďže moja hodnotová a programová orientácia je dlhodobo zrejmá, som aj naďalej pripravený koordinovať viaceré hlasovania v NR SR s poslaneckým klubom SaS a pokračovať v konštruktívnej spolupráci,“ uviedol Martin Klus.

zväčšiť Predseda SaS Richard Sulík Foto: SITA, Diana Černíková
Richard Sulík Predseda SaS Richard Sulík

Nakoľko však chápem, aké dôležité je pre stranu a jej poslanecký klub udržiavať si podľa možnosti názorovú a hlasovaciu jednotu, ktorú mu garantovať neviem, rozhodol som sa ďalej pôsobiť ako nezaradený poslanec NR SR a opustiť vedúce pozície v strane,“ dodal. Podľa predsedu SaS Richarda Sulíka strana rozhodnutie Martina Klusa rešpektuje. „Martinovi Klusovi prajem všetko dobré,“ doplnil Richard Sulík.

Klus pôsobil po voľbách do NR SR v roku 2020 ako štátny tajomník ministerstva zahraničných vecí. Z postu odišiel po tom, ako ministri a štátni tajomníci za SaS opustili vládu. Do parlamentu prišiel začiatkom októbra.

© Autorské práva vyhradené

85 debata chyba
Viac na túto tému: #Richard Sulík #Martin Klus #SASKA